Tror alla varit inhandlade på Statoil

TomasHade tänkt att premiärgrilla i nya Webern redan igår, men premiären blir ikväll istället. Funderade länge när jag monterade ihop den nya tingesten, att grilla har alltid varit en favorit. Och för varje del jag skruvade på plats klarnade tankarna från alla tidigare grillar jag ägt och använt. Jag tror fanimej att samtliga grillar jag haft hand om varit inhandlade på – Statoil. Känns det igen? En grej man samlas kring och använder var och varannan kväll under hela sommaren är värd typ 199 kronor – på Statoil. Inget fel i sig, de flesta grillar har fungerat bra. De flesta har nog klarat två säsonger innan rosten ätit upp dom. Men nu blev jag sugen på en grillarnas Rolls Royce och frugan beställde en innan jag hann blinka. Kolgrill förstås och stor och med inbyggd termometer. Riktigt spännande att testa.

Lika spännande som den gångna veckans politiska händelser i Hällefors blir det nog ändå inte att tända grillen. Först det nu ogiltiga avtalet mellan AnnaLena Jernberg och kommunchefen Lena Sahrblom och sedan avhopp, påhopp och – ett totalt politiskt kaos. Den parlamentariska situationen i Hällefors har varit bräcklig sedan valet och ett minoritetsstyre kan sluta i politikerförakt bland redan starkt missnöjda hälleforsare.

I Nora hoppade Vänstern av och det såg lika darrigt ut, men det dröjde bara 24 timmar innan S och M kommit överens om en fortsättning. Samma politik ska fortsätta bedrivas och återigen hamnade länspendel och bostadsbyggande överst på prioritetslistan. Min fråga är om dessa delikata frågor endast finns i såna där inriktningsskrivningar. Rent praktiskt ser tågen ut att dröja minst lika länge som nya bostäder i Nora.

I Lindesberg är det mest deppigt. Nya sparkrav på 72 mille, nästan sist på Svenskt Näringslivs ranking över Sveriges kommuner och kommunens bostadsbyggande går sådär. Oavsett hur man bantar, Lindeskolan kommer att behöva minskas ganska rejält och det kommer inte att gå spårlöst förbi.

Men i Kopparberg hoppas jag man skålar ikväll. Plats 121 på näringslivsrankingen imponerar och berättar att kommunen lyckats vända en trend som såg ut att sluta med ”kommun säljes till högstbjudande” på Blocket för några år sedan. Ewa-Leena Johansson får ödmjukt bjuda in övriga Bergslagskommuner och visa dom hur det ska göras. Kanske skulle Ljusnarsberg ta över värdskapet för BMB?

Nå, politiska patent har nog aldrig varit min grej. Nu ska grillen ut och kycklingen marineras. Frugan jobbar, så jag får väl lightfredagsmysa med katten och smeka den vackert rundade och snart heta – webern. Och tillfredsställa mig själv med den kyckling som snart ska hamna i den och kanske ett glas vin rinner ned också.

Trevlig lönefredag på er!

1 Comment

  1. Fan, T Källberg, har du några vänner… efter allt du skrivit under många år? Hur kul är det att grilla om man är solo?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.