Tuff LIF-vecka med start mot Tyresö borta

LINDESBERG. En mycket tuff vecka väntar LIF Lindesberg. Bortamatch ikväll mot Tyresö, hemmamatch på torsdag mot Hallby och bortamatch på söndag mot Alstermo.

– En härlig utmaning med skräckblandad förtjusning, säger LIF-tränaren Erik Axelsson i ett försök att beskriva veckan.

LIF Lindesberg kommer från den mindre bra insatsen i Idrottshuset, då man tappade en fyramålsledning i halvtid till en slutlig fyramålsförlust mot Kungälv.

– Matchen mot Tyresö är livsviktig, säger Erik Axelsson. Det är inte jätteroligt att åka till Stockholm mitt i veckan och spela bortamatch, men för oss är det otroligt viktigt att vi går segrande ur den här matchen.

LIF Lindesberg har ingen vana vid att spela tre matcher på sex dagar och Erik Axelsson har försökt att betona andra detaljer under genomgången inför matchen mot Tyresö.

– Det gäller att vara fruktansvärt noggrann under en vecka som den här, säger han. Rent fysiskt är vi tillräckligt starka för att klara tre matcher på sex dagar, men spelarna har ett viktigt eget ansvar mellan matcherna. Det handlar om att äta ordentligt, gå och lägga sig tidigt och försöka återhämta sig så man kommer pigg till träningar och matcher. Matcherna blir mer tillfälligheter.

LIF Lindesberg besegrade Tyresö hemma i Lindesberg Arena den 26 november med 31-27 och vill förstås revanschera sig för insatsen senast mot Kungälv.

– Vi har bra koll på motståndarna och vår viktigaste uppgift är nu att vinna rätt matcher, säger Axelsson. Vi måste vinna matcherna mot lagen som ligger efter oss i tabellen och Tyresö är ett av de lag vi måste besegra.

Hur ser det ut i spelartruppen?

– Det är osäkert om Gustaf spelar. Han fick en smäll på träning och där avvaktar vi ända till värmningen om han spelar eller inte. Vi lämnar dessutom Fredrik Karlsson och Freddy Lindblad hemma då även LIF Blå spelar match ikväll.

Tyresö-LIF Lindesberg startar klockan 19.00 ikväll i Tyresöhallen.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.