Tung förlust för NPBK

NORA. Nora Pershyttan BK fick en tung återkomst i division 4 då man förlorade med stora siffror borta mot Vretstorp i seriepremiären. 5-0 blev slutresultatet och hemmalaget tog direkt hand om kommandot i matchen. Dessutom fick NPBK viktige mittbacken Sonny Westberg skadad redan efter 15 minuters spel.

Kort därefter gjorde hemmalaget 1-0 efter försvarsslarv men därefter tog NPBK över matchen. Man vaskade fram flera heta chanser, bland annat hade Naj Karlsson en dubbelchans och Josef Steiner blev nedgjord i bra läge och borde haft straff. Strax före halvtidsvilan kontrade Vretstorp in 2-0 och det var en riktig kalldusch då NPBK var det bättre laget sista delen av halvleken.

I andra fortsatte NPBK att ha hand om taktpinnen utan att skapa några riktigt heta chanser. Istället kom 3-0 efter hörna och då Mohammad Al-Najm strax därefter blev utvisad då han drog på sig kvällens andra gula kort så dog matchen. Hemmalaget kunde göra både 4-0 och 5-0 på ett uppgivet NPBK.

Segersiffrorna blev några mål för stora men hemmalaget tog en rättvis seger. Nu gäller det att slicka såren för NPBK och hoppas att flera av spelarna som dras med skador snart är tillbaka. Det är svårt med spelarkritik efter en sådan här match men trion Ilie Ielo, Naj Karlsson och Josef Steiner försökte hela tiden skapa något framåt utan att få till det riktigt.

Nu väntar en mycket viktig hemmamatch mot FC Assyriska på torsdag som förhoppningsvis kommer att spelas på Norvalla. Då får NPBK en chans att ”studsa tillbaka” och visa att man har kapacitet för att spela i Närkefyran.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.