Två grova trafikbrott i Lindesberg

LINDESBERG. Under gårdagsdygnet blev två bilister stoppade för misstänkt grova trafikbrott. Förarna är nu misstänkta drograttfylleri respektive grovt rattfylleri.

Det första fallet var när en polispatrull stoppade en personbil strax före midnatt natten till lördagen på Hagaberg i Lindesberg. Föraren, en man i dryga 20-årsåldern, bedömdes vara drogpåverkad och hade dessutom fått körkortet återkallat. Föraren är nu misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri och polisen omhändertog bilnycklarna tillfälligt för att förhindra fortsatt färd.

I det andra fallet stoppades en personbil vid Rya utanför Lindesberg strax efter klockan 02 på natten till lördagen. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och efter att senare ha testats i bevisinstrument visade det sig att han hade en alkoholkoncentration på minst 1,26 promille – en bra bit ovanför gränsen för grovt rattfylleri. Mannens körkort omhändertogs omgående och polisen behöll även bilnycklarna tillfälligt.

2 Comments

  1. Är nog långt dit !

    Knarkfritt på risk 50. Det finns fortfarande ställen, där man noggrant ställer upp
    bakluckan för vädring efter leverans. Langare och hälare, ungefär som torskar.

  2. Tack för att ni finns så man slipper möta dessa människor på vägarna

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.