Kommer Christoffer Anrén och Jesper Alasaari att få jubla ikväll också?

Två viktiga veckor för Lindlöven

LINDESBERG. Lindlöven spelar ikväll bortamatch mot seriejumbon Surahammar och inleder två väldigt viktiga veckor. Men det är ett sargat Löven som sätter sig i bussen.

-Men vi gnäller inte över skador, betonar sportchefen Tomas Östlund. Det vore förstås roligare om alla var hela, men vi spelar alltid med bästa laget för dagen.

Lindlöven har haft problem med skador ända sedan serien startade i september, men inlånade spelare har fyllt luckorna undan för undan. Speciellt på backsidan har problemen varit många och låna. Filip Bergmark väntar på operation och William Lindgren kör rehab med sina höfter, två backar som skulle ha varit toppbackar i Lindlöven.

Sportchefen Tomas Östlund kontrakterade förra veckan duktige Jesper Alasaari, som debuterade mot Kumla i söndags, men samtidigt valde assisterande lagkaptenen Sam Perstedt att, åtminstone tillfälligt, lägga skridskorna på hyllan.

-Till kvällens match mot Surahammar lånar vi in Elias Lindgren från Örebro J20, berättar Östlund. Han har spelat några matcher tidigare och gjort det väldigt bra.

Även på forwardssidan har Lindlöven skador och från Örebro J20 lånar man ikväll in Casper Siösteen och Maksims Semjonovs.

-Det är otroligt bra att vi kan låna in spelare när vi behöver, säger Tomas Östlund. Skadebekymmer har alla lag, så den här situationen är inte unik.

För Lindlöven gäller två väldigt viktiga veckor med Surahammar borta ikväll, Eskilstuna Linden hemma på söndag, Forshaga borta om en vecka och Köping hemma nästa söndag.

-Så är det, säger Östlund. Vi har stort fokus på de här veckorna. Men vi börjar med Surahammar ikväll i en match där de flesta förväntar sig att vi ska vinna. Men vi fokuserar lika hårt ikväll som mot alla lag och Surahammar är ett bättre lag i år även om de fått dålig utdelning. Vi måste spela vårt eget spel och hålla ett högt pucktempo, annars kan Sura bli riktigt farliga.

Surahammars IF-Lindlövens IF startar klockan 19.00 i Surahallen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.