GUIF hade stor respekt för nye LIF-spelaren Herman Bosson.

Uddamålsförlust för LIF mot GUIF

LINDESBERG. LIF Lindesberg ledde under större delen av tisdagskvällens första träningsmatch, mot Eskilstuna GUIF, men fick i slutminuten se gästerna göra de avgörande målen.

Matchen slutade 26-27.

Självklart ska inga växlar dras efter bara 60 minuters spel, men nog kan publiken ha större förväntningar på den kommande säsongen än vad man haft under de senaste vintrarna.

Att spela helt jämnt med ett lag från Handbollsligan kan tyckas som en stor bedrift, men ska sanningen fram ska nog den analysen läggas över på GUIF, som tappat en stor del av sina etablerade spelare inför den kommande säsongen.

Ändå måste vi glädjas över de brandgula. De tre nyförvärven Marcus Mattsson i mål, Max Broman på kanten och Herman Bosson som hårdskjutande högernia, visade att de kommer att höja lägstanivån rejält den här säsongen. Dessutom visade de unga spelare som varit med ett tag att man höjt sig sedan förra säsongen. Store, starke Linuz Andersson tar kliv som mittsexa och kan kanske bli en tvåa i försvaret och ännu yngre Fabian Wallouch Lindholm tycktes totalt orädd och respektlös.

Därtill har man de redan inkörda spelarna Albin Järlstam, Fatlum Ahmeti, Axel Magnusson, Karl Zetterlund, Martin Boija och Jesper Nilsson. LIF blev inte ett sämre lag när man bytte spelare och uppställning och trots att man spelade 5-1-försvar i stort sett matchen igenom föll ingen ur ramen.

Mer ska nog inte skrivas efter bara en match, men publiken kan förmodligen se fram mot en betydligt roligare säsong än den förra. Ett stort plus ska utdelas till nyförvärven och de unga LIF-spelarna som spelade mot GUIF. LIF såg både hårdare (bättre tränade) och tuffare ut, trots att man mötte ett lag från Handbollsligan.

24i har inte målskyttarna för matchen mot GUIF, då matchen var en träningsmatch. Däremot har vi materialaren Jonas Blads kommentar i paus.

-Jag tycker det känns jävligt bra. De nya killarna har kommit in bra och de unga grabbarna har definitivt blivit ett år äldre och bättre.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.