Underbar derbykväll i Lindehov

LINDESBERG. Hockeyintresset i Lindesberg är stort och hela 550 åskådare valde att tillbringa lördagskvällen i Lindehov när Lindlöven tog emot Guldsmedshytte SK i det första lokalderbyt på 15 år.

Lindlöven var dock det bättre laget och vann till slut med 6-0 (1-0, 4-0, 1-0).

Det är orättvist att recensera en match mellan två lag där det skiljer en division, men parterna valde i år att arrangera en match, när GSK avancerat till division 2. Rätt eller fel, men den lokala hockeypubliken gillade det och många kom nog ihåg hur roligt det är att gå på ishockey när alla man känner är där.

Lindlöven hade initiativet från start, även om GSK kaxade sig i inledningen. Det troliga scenariot var ju att GSK skulle göra allt för att hålla ställningarna så länge som möjligt och det räckte i en period. Lindlöven gjorde bara ett mål i den första perioden trots mängder av chanser, två utvisningar på Jocke Olsson Fromell och en missad straff, men islossningen kom såklart i mittenakten.

Förmodligen en vägvisande förlust för GSK, som säkert kan förvandlas till något positivt, och samtidigt en måsteseger för Lindlöven (utan några av de tongivande spelarna).

Redan på söndagen spelar Lindlöven sin sista träningsmatch innan Hockeyettan drar igång borta mot Väsby.

Mål Lindlöven: Daniel Backman (A Arvidsson, Braneby), William Lindgren (Björkman), Jesper Broeng (Perstedt), Lukas Henze (Broman), Jesper Broeng, Lukas Henze (Broeng, Nilsson).

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.