Underbar seger för Lindlöven

LINDESBERG. Lindlöven vann toppmötet mot Mariestad hemma i Lindehov på ett underbart sätt. Underläge 2-4 inför den sista perioden, kvitterat med 4 sekunder kvar och slutligen vinst i straffläggning – med fyramålsskytten Max Lalander som stor hjälte.

– Jobbar man hårt blir det till slut  lite stolpe in, säger Max Lalander. Man förtjänar det på något sätt.

Vilen match! Så sade många i den 628 personer stora publiken i Lindehov på söndagskvällen. Precis så som hockey kan vara när den är som bäst.

Det ska sägas direkt. Mariestad är ett riktigt bra hockeylag, med bra organisation, några riktigt bra nyckelspelare och som dessutom hade läst på sin läxa inför mötet med Lindlöven.

– Precis så är det, säger Lindlövens tränare Jussi Salo. De hade verkligen läst in sig på oss, men det är ju då det är kul och vi måste komma med motdrag. Det är ju så här matcherna spelas i Allettan, om vi kommer så långt.

Mariestad styrde söndagsmatchen mot Lindlöven i Lindehov och tog tidigt ledningen innan Max Lalander presenterade sig för första gången och kvitterade. Mariestad tog ledningen på nytt, men fightern Jakob Olsson kvitterade innan perioden var slut.

Den andra perioden var inte alls Lindlövens. Såväl skridskotempo som passningstempo sjönk dramatiskt och då är Lindlöven ett sårbart lag.

– Andra perioden var en katastrof, säger Max Lalander. Vi pratade om det i periodpausen inför den tredje och jag tycker att vi ska vara glada för att Mariestad bara leder med två mål. Vi sade att nu har vi bara allt att vinna och visa att vi vill spela för klubbmärket vi har på tröjan.

Tränare Salo är inne på samma linje.

– Jag var ganska hård i pausen mellan andra och tredje och har inte så mycket röst kvar, säger han. Vi vet ju att vi kan bättre och visade att bra lagmoral kan vinna matcher. Vi spelade slarvigt i den andra, men starkt av killarna att gå ut i den tredje och visa moral. Där har vi verkligen tagit ett steg till jämfört med förra säsongen.

Lindlöven i serieledning och 11 poäng ner till sjätteplatsen i tabellen.

– Ja, vi får njuta lite ikväll, men i morgon är det träning igen och på onsdag väntar Västerås på bortaplan, säger Salo. Det ska bli kul.

Fyramålsskytten Max Lalander ser, efter en lite trög start på serien, ut att växla upp ordentligt nu när de viktiga matcherna kommer. Mot Mariestad var Max den som mentalt visade vägen i den superviktiga tredjeperioden.

– Vi kan och ska vara desperata i den situation som var och ge allt, säger Max Lalander. Lite flyt och lite tillfälligheter, men det är väl det som gör hockey så rolig.

Plus i övrigt till målvakten Daniel Marmenlind och trollgubben Marcus Fornell.

Målskyttar Lindlöven: Max Lalander 4, Jakob Olsson 1.

Posted by on 22 oktober, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.