Vackert hedrande på Alla Helgons dag

BERGSLAGEN. Hedrandet av våra avlidna blir större för varje år. Åtminstone är det intrycket efter att ha besökt den södra kyrkogården i Lindesberg på lördagskvällen. Tusentals ljus och mängder med anhöriga hedrade de som gått bort.

Trots att det, som vanligt, är ett smärre trafikkaos vid södra kyrkogården i Lindesberg är det lugnt. När bilen till sist hittat en parkeringsplats infaller lugnet och hedrandet av de som gått ifrån oss hamnar i fokus. Så vackert med alla ljus och lyktor och ingenting som kan störa stunden på kyrkogården. En del står vid en gravsten under tystnad under vad som förefaller vara en evighet och andra sitter på en bänk för en stunds tillbakablick.

Smyckade gravar och upplysta gravlundar ger alla ett fint minne. Just gravlundarna, uppe i kolsvarta skogen, är otroligt vackra med mängder av ljus.

Posted by on 4 november, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.