Vad är ”andra föreningar”?

LINDESBERG. Frågorna var många när kommunstyrelsen diskuterade kommunens föreslagna marknadsföring- och sponsring till elitidrotten i Lindesberg. På liggande bord hade ledamöterna det nya begreppet ”andra föreningar” sedan Lindlövens IF skickat in en skrivelse.

Att frågan om elitsatsningen tycks komma som ett beställningsuppdrag i all hast verkade inte förvåna ledamöterna i kommunstyrelsen på tisdagen. Direkta frågor ställdes till Arnold Bengtsson (S) som tidigare varit ordförande i LIF Lindesberg.

Tre eller fyra versioner av beslutsförslaget har florerat den senaste veckan och nu har uppenbarligen även Lindlöven blandat sig i utgången av kommunens sponsorsatsning. Av de ursprungliga 1,5 miljoner som var tänkta till LIF Lindesberg, Linde Volley, Frövi Judo och Stråssa GF återstod på tisdagen 1,2 miljoner. Politiskt korrekt hade 300000 avsatts till ”andra föreningar”.

Den fråga som kom upp var marknadsföringsvärdet hos de olika föreningarna samt frågan om vem som bestämt att just de fyra utpekade föreningarna ska tilldelas epitet elitförening.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.