Vad är en entrécotê?

KOPPARBERG. En marknadsbesökare från Stockholm har till Ljusnarsbergs kommun och Bergslagens miljö- och byggförvaltning klagat på den mat han serverades på en restaurang i samband med Kopparbergsmarken.

Stockholmaren och hans sällskap blev under Kopparbergsmarken sugna på en köttbit och gick in på en av Kopparbergs stationära restauranger. Samtliga i sällskapet, fyra personer, beställde entrécotê – två mediumstekta och två blodiga.

När kötträtterna kom in visade det sig vara några millimeter tjocka köttbitar, dessutom välstekta.

Sällskapet klagade på vad de serverats, men restaurangpersonalen menade att de visst hade serverats entrécotê. Efter att ha krävt pengarna åter erbjöds sällskapet en alternativ rätt, då personalen på restaurangen menat att de måste ha blivit lurade av sin köttleverantör.

Stockholmaren vill nu veta hur myndigheterna i Ljusnarsberg kontrollerar om restaurangernas meny stämmer med det som serveras. Han undrar också om det över huvud taget är lagligt att ha en maträtt på menyn om man inte har ingredienserna hemma.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.