Windahls har sagt upp Kia-avtalet

NORA. I måndags, den 1 juni, plockades de stora Kia-skyltarna vid Windahls Garantibilar AB i Nora ned och Windahls är sedan dess inte längre auktoriserad återförsäljare av Kia.

-Nej, jag vill trappa ned och slutar med nybilsförsäljningen, säger Håkan Börgel, ägare till Windahls Garantibilar AB.

Windahls Bil har huserat i den nybyggda fastigheten intill ICA Supermarket sedan 2014 och bilmärket Kia har varit flaggskeppet i verksamheten. Men nu är det alltså samarbetet med Kia avslutat.

-Jag kommer att fortsätta att sälja begagnade bilar, säger Håkan Börgel. Så skillnaden blir inte så stor.

Och för de som tidigare köpt Kia av Windahls Bil kommer servicen att finnas kvar, trots uppgifter i bland annat 24i om att även serviceavtalet med Kia Motors Sweden AB var uppsagt.

-Så fungerar det inte, säger Håkan Börgel. Kunderna kan välja att serva bilen även i fortsättningen hos Windahls.

5 Comments

 1. De lurade mig för ett par veckor sedan på en saab 9 5 T 2002.
  Motorlampan lös men han sa att den kommer slockna när den har laddat lite. Jag som är okunnig om bilar gick på det. Nu är den på väg till skroten för ett turboras.
  Jag gav 10 000:- för den.
  Ringde dem ang motorlampan och fick mig en jävla utskällning under ca 5 minuters tid. Så nu är ärendet hos Allmänna reklamationsnämnden.
  Säljaren som skrek och svor heter Mikael Fredriksson och är delägare i företaget.

 2. Se upp när ni servar Kia hos Windahls i Nora dom stämplar i boken men registrerar inte hos Kia Motor i Sverige

 3. Kan det vara så att en mäktigare kia-handlare tagit plats i Linde och att det redan finns en ganska mäktig i Örebro. Windahls har alltid varit mycket billigare på nya bilar än de närmaste konkurrenterna och det har inte setts med blida ögon av konkurrenterna. Då väljer Kia centralt att offra en av tre.

 4. Jag har aldrig haft förtroende för denne person. Vad jag fattat så har KIA tappat förtroende för denna bilfirma. Det skall fodras mycket fär att förtroendet för denna firma skall återupprättas. Är inte förvånad att KIA sagt upp avtalet.
  Tord Nora

 5. 1) Kia har sagt upp avtalet med Windahls. Det är inte Börgel som sagt upp för att han vill trappa ner.

  2) Windahls kommer möjligen att fungera som en allbilsverkstad i framtiden där man kan serva olika märken men kommer inte att vara en auktoriserad Kia-verkstad.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.