Arnold BEngtsson i sin roll som kommunfullmäktiges ordförande.

Vad skrev egentligen Arnold?

LINDESBERG. 24i publicerade på fredagen en krönika av Tomas Källberg, där flera kommentarer kritiserar kommunfullmäktige i Lindesbergs ordförande Arnold Bengtsson för att ha skrivit ”Svara på frågan djävla nazzesympatisörer” som en kommentar i tråden mellan Ebba Busch Thor (KD) och Mikael Damberg (S).

-Jag kommer inte ihåg riktigt, men det stämmer väl ungefär med vad jag tycker just nu, säger Arnold Bengtsson på lördagskvällen.

Arnold Bengtsson är helt ovetande om de kommentarer som skrivits på 24i när han blir uppringd på lördagskvällen, men har ingenting emot att diskutera det han skrivit på Facebook. Inlägget, eller kommentaren, var en del i en debatt mellan Mikael Damberg och Ebba Busch Thor som handlade om politiska prioriteringar framöver. Exakt i vilken del av debatten som Arnold Bengtsson engagerade sig är oklart, men efter en fråga från Mikael Damberg till Ebba Busch Thor kommenterade Bengtsson.

-Just det! Svara på frågan djävla nazzesympatisörer!

24i har fått flera mejl och kommentarer i ämnet och måste såklart ringa upp Arnold Bengtsson.

-Jag kommer inte riktigt ihåg, men det har nog att göra med samröret med SD, säger han när 24i ringer upp.

Men är det okej för en ordförande i kommunfullmäktige att uttrycka sina åsikter på det här sättet?

-Om seriösa människor tar illa vid sig får jag förstås be om ursäkt, säger Bengtsson. Det finns till och med hedervärda kristdemokrater.

Arnold Bengtsson menar att man skriver med det språk som tillämpas på olika forum.

-Så är det. Man pratar på olika sätt i olika forum. Det kan vara andra än de man riktar sig mot som kommenterar. Jag riktar mig mot Ebba Busch Thor.

Arnold Bengtsson kommentar på Facebook.

6 Comments

 1. Vad tycker samarbetspartierna Centern och Per Ove Lindkvist om uttalandena som gjorts?
  Tiger och samtycker ?

 2. En förtroendevald, politiker eller annan företrädare, måste vara stringent i sitt uppträdande och i sina uttalanden. Att Arnold Bengtsson menar att man kan uppträda lite som man tycker i olika typer av media pekar bara på hans oförmåga att vara politiker. Den arrogans och ignorans han uppvisar finns även hos andra inom samma parti. Det visar på någon slags tro om maktfullkomlighet och framförallt visar det på att det finns en dold agenda inom hans parti. Detta har ju visat sig i valrörelser och i hur man agerar efter valet.
  Förtroendet för ordföranden i Lindesbergs kommunalfullmäktige är helt slut.

 3. Jag vänder mig direkt till Arnold Bengtsson.

  Bommersviksvänstern har talat ser jag. När man inte har några argument eller står svarslös så gapar man nazist, rasist, förnekare, fobiker eller fascist. Allt för att försöka tysta en sanning man inte vill ska ses eller höras. Men det är ett sätt som inte fungerar längre, den är genomskådad för länge sedan.

  Med tanke på sossarnas egen historia och nutida agerande så borde han nog vara lite mera lågmäld. Sossarnas invovering med nazisterna är väl känd och dokmenterad. MEN vad få vet är att sossarna i nutid är mycket involverad i islamismen och det muslimska brödraskapet. En socialdemokrati som öppet stödjer terrorklassade grupper. Och att S i Malmö är öppet antisemitiska är heller inget nytt. Det finns en anledning till att vi inte har fungerande terrorlagstiftning i sverige, den anledningen är att S inte vill stöta sig med den islamistiska miljön i landet.

  Det har för en drygt vecka sedan släppts en bok om ”Islamismen i Sverige” av Johan Westerholm som är en fd underrättelseofficer i det svenska försvaret och fd socialdemokrat. Hans världsomspännande nätverk gör att han ofta får möten med personer som andra svenska regeringspolitiker aldrig skulle få. Han redogör detaljerat hur islamister och socialdemokrater under många år byggt upp ett samarbete på ett sätt man aldrig skulle tro var möjligt. Boken fullständigt krossar alla socialdemokratiska försök till ”att vi såg det inte komma” ”vi har varit naiva” eller ”jag trodde inte att det var så allvarligt”. Det här är en bok med en faktainsamling och dokumentation som helt utesluter all sånt trams att man inte visste. Socialdemokrati+Islamism=Sant!

  När det gäller sossarna så finns det fler saker att fråga över. Varför ger man terrorklassade skurkstater som Palestina över 800 miljoner kronor om året i bistånd? Och varför gömmer man biståndspengar i ”hemliga stiftelser” så att inte medborgarna kan se var dom pengarna hamnar. OCh varför låter man kvinnor som hårt och framgångsrikt kämpar för hedersförtryck uteslutas ur partiet?

  Det är egentligen ingen skillnad på nazizm och islamism, jo en den islamistiska rörelsen är så mycket bättre organiserad och så mycket bättre på att ta sig in i ”rumsrena miljöer”. Det visar sig när vi nu har många återvändande IS terrorister/krigare i vårt land/län (drygt 30 st om jag inte minns fel). Och skulle vi ha släppt ut nazister på våra gator lika fritt som vi nu har islamisterna på våra gator? Nä, det skulle aldrig ha skett. Men med stort motstånd mot fungerande terrorlagstiftning så fungerar det att ha dom på våra gator, deras barn i våra skolor, på våra vårdcentraler, i hela vår närmiljö.

  Politiker vill heller inte erkänna vilken ”mjölkko” som mottagandet av invandrare var i kommuner. Man fick bidrag hit o dit på miljontals kronor enbart för att man skulle ta emot dom plus övriga kostnader. Men efter två år upphör dessa mångmiljonbidrag och kommuninvånarnas skatter ska täcka dessa kostnader, det är då kommunerna får problem och tvingas till stora nedskärningar. För inte sällan så är det här människor som mer eller mindre aldrig kommer i arbete. Så färre skattebetalare ska bekosta en större växande befolkning. Då förstår vem som helst (förutom vissa politiker) att det blir probelm med välfärden. Eller ska vi resonera som Gudrun Schyman…”-Kostnader är inte intressanta, för det kommer in nya skattepengar”

  Arnold Bengtsson är en typisk socialdemokratisk politiker, det finns tusentals likadana som han. Skolade på Bommersvik, en skola som är världsmästare att lära ut härskarteknik!

 4. S kanske skulle se på sina rötter från 1930 talet och under andra världskriget. SD eller KD fanns inte då och SD har aldrig varit i regeringsställning. Under andra världskriget fjäskade S för nazister som in sin tur slog sig ihop med islamister. Idag fjäskar S för islam. Det kanske vore idé att läsa lite nutidshistoria även för en ordförande i kommunalfullmäktige innan man uttalar sig.

 5. Vem har förtroende för Arnold Bengtsson och socialdemokraterna i Lindesberg efter detta ?
  Kommer socialdemokraterna i Lindesberg att låta en sådan person sitta kvar ?
  Ska bli intressant att besöka kommunfullmäktige 24/2 och se resultatet !
  Sitter han kvar så ställer sig socialdemokraterna bakom hans uttalande!

 6. det är fem kommentarer på din senaste krönika. Varav mertalet inte berörde detta. Känns lite som en storm i ett vattenglas. Förstår problematiken med uttalandet absolut.Men att få det att framstå i den här texten som att ett en stor andel blivit upprörda är väl inte riktigt sanningsenligt?om man nu ska vifta med pekpinnar så passar jag på att ge dig en också. Väl mött journalisten.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.