Vad sysslar vänstermajoriteten i Hällefors med?

HÄLLEFORS. Vad sysslar majoritetspartierna i Hällefors med egentligen? Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutades att det inte kommer att bli någon simundervisning i sommar.

Att majoriteten i Hällefors förändrat det mesta av det som rosades under den förra mandatperioden är känt sedan tidigare. Blårött blev illrött och lilla Hällefors kommun ska numera klara allt i allmännyttans namn. Eller inte klara av.

På tisdagen beslutades alltså att det inte blir någon kommunal simundervisning i sommar. Moderaterna och Centerpartiet framförde ett eget förslag om att anordna simundervisning vid Sångens badplats i augusti, men majoriteten i kommunstyrelsen valde att rösta ned förslaget.

-Vi vet att simlärare finns och pengar kan tas från kommunstyrelsens strategimedel, säger Cecilia Albertsson (M).

Vänstermajoriteten valde också att lufta ytterligare en ren vänsterfråga, nämligen att kommunen ska återta skötseln av Sångens och Grythyttans badplatser. Oppositionen röstade såklart emot förslaget, men majoriteten vann även denna strid.

-Nu kommer ytterligare en entreprenör att mista sitt uppdrag och mer personal måste anställas i kommunen, säger Cecilia Albertsson.

2 Comments

 1. Jag blir mest förvånad över hur dålig framförhållning det verkar vara.
  Att kunna simma är en parameter för att få godkänt i skolan och borde vara prioriterat, kan man tycka.
  Om det nu verkar finnas en lösning som majoriteten förkastar är det mycket märkligt. Ursäkter från J .Stolpen har ju så klart kunnat överbryggas med oppositionens förslag.
  Sedan att kommunen verkar ”anställa” fler och fler istället för att uppmuntra eget företagande verkar mer eget makt beroende än ett entreprenörs bejakande. Om majoriteten känner sig som företagare borde de valt att jobba inom den branschen istället. Offentlig sektor ska tjäna medborgarna med grundläggande service och verka för bästa kvalitet för minsta kostnad för medborgarna.

 2. Anade att majoritetspartierna i Hällefors inte kunnat vara så maktfullkomliga som Moderaterna och Centern försöker att få det att framstå som när det gäller den viktiga simundervisningen för barn. Därför blev jag något lugnare när jag hittade svar från Vänsterns Johan Stolpen på nedanstående blogg……

  https://blogg.mittmedia.se/johan-stolpen-v-hallefors/

  Bjarne Lind
  Lindesberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.