Välbesökt Seniormässa i Lindesberg

LINDESBERG. För första gången arrangerades en seniormässa i Lindesberg under onsdagen. Mängder med seniorer slöt upp och invigningstalade gjorde landshövding Maria Larsson.

– Seniorerna i Lindesberg är en maktfaktor att räkna med, sade Maria Larsson.

Mängder med seniorer köade innan Seniormässan i Lindesberg Arena ens slagit upp portarna vid 10-tiden på onsdagen. Utställarna, som alla vände sig till seniorer, blev snabbt upptagna med nyfikna besökare.

Invigningstalare var alltså landshövding Maria Larsson och hon höll ett väldigt offensivt tal till åhörarna. Att det idag finns 5700 seniorer i kommunen tyder på både en välfärdsframgång och att det är annorlunda att åldras idag än för 50 år sedan.

– Seniorer idag är både friska och ställer krav, sade Larsson. Och seniorerna mår bättre än för 50 år sedan. Idag blir kvinnor åtta år äldre än då och män nio år äldre. Seniorer ska ses som en tillgång i samhället.

Av de politiska partierna syntes inte mycket, trots att befolkningen över 65 år är en stor del av Lindesbergs kommun. Endast Centerpartiet var på plats på mässan.

– Äldrefrågorna är jätteviktiga för oss, så det var självklart för oss att vara med, sade Christina Pettersson och Maud Segerstedt.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.