Vänstern: Det kan gå bättre för Hällefors

INSÄNDARE/DEBATT. Vänsterpartisten Johan Stolpen och socialdemokraten Allan Myrtenkvist brukar ha sina dueller i kommunfullmäktige i Hällefors. Myrtenkvist tycker att det går bra för Hällefors, men Stolpen tycker att det kan gå bättre. Läs Johan Stolpens debattinlägg här.

Det kan gå bättre för Hällefors

Det går bra för Hällefors, sa socialdemokraternas Allan Myrtenkvist (AM) i kommunfullmäktiges (KF) debatt 12 juni. Sanningen är att det kan gå mycket bättre för Hällefors.

Vi kan stärka den lokala välfärden för alla invånare om de anställda i kommunens verksamheter får bättre förutsättningar. Vänsterpartiet har drivit det här hela mandatperioden. Efter att jag i KF frågat Annalena Järnberg (s) om delade turer i äldreomsorgen blossade en stor diskussion upp bland anställda och allmänhet. Kommunal bjöd in till två stormöten om arbetsmiljön. Många anställda delgav lärorika erfarenheter och synpunkter.

Här har majoriteten haft tillfälle att verkligen lyssna till personalen. Istället har man visat förakt för desamma och i stängda rum slagit ifrån sig: ”det är inte alla som tycker så”. Enda åtgärden är att uppdra ledningen att föra vidare samtal med personalen, det vill säga övertalningskampanj om att det sätt arbetet organiseras idag är det enda rätta. Så får man aldrig människor att dra åt samma håll. Moderaterna har varit ansvariga för välfärden den här mandatperioden. Det funkar inte. Ett större Vänsterpartiet kan ändra på det efter valet.

Det kan gå bättre för Hällefors om vi rustar upp centrum i Hällefors tätort. Ett levande centrum var en valfråga för Vänsterpartiet 2014. Majoriteten snappade upp den men har på fyra år inte presenterat något konkret att ta ställning till. Det är underkänt. AM nämnde inte ens centrum i sitt anförande.

Fler investeringar som behövs är modernisering av Pihlskolans lokaler (ytterligare något AM inte tog upp), bostadsbyggande, nya avdelningar i förskolan för mindre barngrupper.

För att det ska bli en simhall behöver vi utreda om vi klarar driften på lång sikt också under lågkonjunktur, utan nedskärningar i skola och omsorg. Vi kan inte kosta på oss när vi väl har byggt simhallen att hålla den stängd om vi inte har råd, som AM sa i debatten inför simhallsbeslutet. Det får vara slut med sådant i Hällefors. Som näst största parti är Vänsterpartiet det realistiska alternativet för dig som vill ha ett annat styre.

Johan Stolpen (v)
Kommunalrådskandidat Hällefors

2 Comments

  1. Nazister som S Johansson kan ju hålla dig till Nora om nu inte kommunister är din kopp te.

  2. Visst är det konstigt !

    I Hällefors, vill kommunisterna rusta upp centrum
    för att det skall gå bättre för stan.

    I Nora har samma ideologi gjort centrum till en döende öken.

    Fast när det gäller att inte kunna sköta personal inom äldreomsorgen så resonera dom lika.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.