Vänstern presenterade lokala valfrågorna

HÄLLEFORS. I samband med partiledaren Jonas Sjöstedts öppna möte i Hällefors på måndagen presenterade Vänsterpartiet Hällefors sina lokala valfrågor. Parollen 2018 är ”Tillsammans bygger vi ett Hällefors att lita på”.

– Det ena är att stärka den lokala välfärden. Satsningar på de kommunanställda är satsningar på alla invånare, för det är det mest effektiva sättet att höja kvalitén i kommunens verksamheter, sade partiföreträdaren och listettan Johan Stolpen.

Det handlar alltså om att Vänsterpartiet går till val på en framtidsplan för Hällefors kommun. Bland annat vill man se att kommunpolitiken i Hällefors öppnas upp.

– Vi som sitter som ledamöter i fullmäktige ser ju att nästan ingen annan än vi själva är där, sade Johan Stolpen.

Detta skyllde han huvudsakligen på Moderaterna och Socialdemokraterna.

– Tunga beslut har fattats i korridorerna och oppositionen har ingen representant med i stora politiska processer.

Som exempel nämnde han upprustningen av Björskogsnäs genom ”Sommar med Ernst” i TV4, hanteringen av nedläggningshotet mot valsverket på Ovako, och när kommunen diskuterar centrumutveckling och markexploatering med företagarna.

– Vi har till och med suttit i fullmäktige och tagit beslut om en rivning som vi genom fönstret kunde se redan var påbörjad, sade Stolpen.

Vänsterpartiet vill förnya och förändra det demokratiska arbetet.

– Vi vill införa mer av deltagande demokrati mellan valen: bättre medborgardialoger där invånarnas roll i den politiska styrprocessen är tydlig och prova inslag av medborgarbudget. Vänsterpartiet vill även införa ett ungdomsfullmäktige, sade Stolpen.

Vidare för Vänsterpartiet handlar det om att få upp miljöfrågorna på dagordningen igen och om bostadsbyggande, enligt Stolpen.

– Kommunen behöver en modern miljöpolitik där vi ser att mer av lokal handel, naturupplevelser, idrott, kultur och föreningsliv både har positiva effekter i sig och är klimatpolitiskt smart. Dessutom behöver vi bygga bostäder för framtiden i den här kommunen. Ett långsiktigt arbete som behöver starta omgående.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.