Vänstern säger nej till nedläggning

LINDESBERG. Kanske hoppades Socialdemokraterna och Centern att frågan om nedläggning av skolorna i Ramsberg och Rockhammar skulle passera tämligen obemärkt genom att låta Barn- och utbildningsnämnden ta frågan som ett sparbeslut i nämnden. Men så enkelt kommer det inte att gå.

På torsdagskvällen beslutade nämligen samarbetspartiet Vänstern att säga nej rakt av.

Det har redan pratats om att Centern sviker sina väljare, och Vänsterpartiets beslut på torsdagskvällen ställer den frågan ännu mer på sin spets.

– Vi i Vänstern är helt emot förslaget som det är lagt, säger Fredrik Vessling i Vänsterpartiet. Vi anser att det här är en fråga som kommunfullmäktige ska avgöra, inte en nämnd.

Vänsterpartiet ser ingen möjlighet att ens förhandla om förslaget.

– Nej, det är ett alldeles för dåligt underlag som lagts. Dels handlar det om mycket pengar och dels handlar det om många människor som är inblandade. Det här är helt uppåt väggarna.

Samarbetet med majoritetspartierna kunde alltså ha börjat betydligt bättre och Fredrik Vessling funderar på hur Centerpartiet fungerar när man under valrörelsen pratat om en levande landsbygd.

– Man måste också tänka på de som betalar skatt ute i byarna, säger han. Vad får de tillbaka?

4 Comments

 1. Tack Henrik, Jag brinner för bevarandet av landsbygden och är emot den centralisering som verkar vara vägen framåt för en del. Det är stort skäl att jag valde att engagera mig politiskt.

 2. Kan vara klokt, att behålla mindre skolor !

  Katastrofresultaten från Nora, visar hur det går för elever, som blir hopfösta som en boskapsflock.

  Sen kommer det cyniska uttalandet; ett dåligt betygsår för 9-orna. Ungefär som att det var uselt med blåbär i år.

  Dom här ungarna kommer inte in på gymnasiet, på grund av ynklig utbildning i skolan. Självklart, att
  politikerföräldrar i Nora vill skola in dom direkt i kommunen, eftersom det är enda vägen för telningarna. (skola och kommunkontor byggs ihop)

 3. Du är ett ljus i mörkret Fredrik. Vi är många norr om Lindesberg som undrar om det önskas att vi ska krypa under en sten någonstans. Men då kanske skatteintäkterna krymper och budgetunderskottet växer?

  En sak som är säker, gör man detta mot norra delen av kommunen, växer säkerligen ”missnöjespartierna” här framöver (alternativt Vänstern). Hur ska man behålla eller bygga ett förtroende hos väljarna när löftena inte ens handlar om dem? Det är trots allt bara knappt hälften av invånarna som bor i tätorten.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.