Våreld blev en trevlig eftermiddag

LINDESBERG. Damkören Akvilejas lördagstillställning Våreld blev väldigt trevlig. En så gott som fullsatt Kulturumaula på Lindeskolan där såväl damerna i Akvileja som publiken verkade trivas.

Tiden för konserten, klockan 14, var förstås lite udda, men vad gör det när publiken ändå kommer? Konceptet var också lite annorlunda, men publiken verkade gilla att få medverka.

Konferensieren för dagen, Johan Linderkers, kickade igång ett lokalt melodikryss det första han gjorde. Svaret på frågorna i krysset gick att hitta i de låtar som Akvilea sjöng, men för en åhörare tycktes krysset ganska svårt.

Efter några turer med melodikrysset blev det allsång, även om publiken till en början var lite för blyg för att sjunga med – åtminstone högt.

En riktig fröjd för örat att höra kapellmästaren Jesper Hugosson lägga musiken till andliga Ovan där, men Jesper har många strängar på sin fela.

Musiken var en mix från folkmusik till modern pop, med andliga sånger och folkmusik i mitten. Kören som sådan har samma stomme som man haft under många år, men några nya ansikten kunde skymtas. Körledaren och dirigenten Agnes Falk är värd hela entrépengen med sin entusiastiska stil som dirigent.

Fika blev det också, men det missade 24i.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.