Världsartister till Stripabryggeriet

STRIPA. På torsdag och fredag i nästa vecka kommer storfrämmande till Stripabryggeriet. Då kommer nämligen världsartisterna Mauro Valli och Elicia Silverstein till bryggeriet för en konsert.

Enligt mitt förmenande är det en stor händelse, kanske årets konsert i länet, säger Ove Magnusson på Stripabryggeriet.

Hur Stripabryggeriet har lyckats engagera de båda världsartisterna är en gåta, men två konserter blir det – en på torsdagen och en på fredagen. Fredagens föreställning är redan fullbokad, men fortfarande finns platser kvar till torsdagskonserten.

Innan konserten kan publiken boka sig för en trerätters middag, som tar start en timme innan konserten.

För den oinvigde kommer Elicia Silverstein från New York och har gjort sig känd för sina nyanserade, insiktsfulla och djärva framträdanden med en repertoar som spänner från 1600-talet fram till 2000-talet. Silverstein är lika intressant som solist tillsammans med orkester som ensam på scen enbart med sin violin. Hennes uppriktighet och vitala musikaliska kommunikation gör att hon betraktas som en av de mest betydelsefulla rösterna ur sin generation. Silverstein uppträder regelmässigt som solist och kammarmusiker både i Europa och USA med namnkunniga musiker som exempelvis Mauro Valli, Richard Egarr, Robert Levin, Ani Kavafian, Paul Coletti med flera.

Cellisten Mauro Valli från Sant’Agata Feltria, Italien, är skolad i samma anda som den legendariske Camillo Oblach, som var Toscaninis favoritcellist, berömd för sina magiskt sammetslena toner. Mauro inledde sin musikaliska karriär på La Scala där han spelade under ledning av ett antal berömda dirigenter – Leonard Bernstein, Carlos Kleiber och George Pretre för att nämna några av dem. Hans huvudsakliga intresse har alltid varit kammar- och barockmusik vilket föranledde honom att sluta vid La Scala och ägna sig åt barockmusik både som musiker och lärare. Han har för övrigt en professur i kammarmusik vid universitetet i Bologna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.