Varulvar drar in i Nora konsthall

NORA. På lördag öppnar utställningen ”Bland varulvar och tyrannosaurier” av välkände Johan Egerkrans i Nora konsthall. Det blir en utställning fylld av monster, troll och övernaturliga varulvar.

Johan Egerkrans bor och arbetar i Stockholm och har tecknat allt från serier till konceptillustrationer för datorspel och som illustratör för en rad böcker. Han debuterade som barnboksillustratör 2005 med bilderboken Taggtråds-Tim och sedan dess har det blivit en mängd böcker, bland annat succéerna Nordiska väsen, Nordiska gudar och De odöda. Egerkrans illustrationer är välkända, framför allt av en yngre publik.

Utställningen kommer att hänga till den 1 november och Johan Egerkrans kommer att finnas på plats den 28 oktober klockan 14-15.30 för en workshop. ”Rita monster med Johan Egerkrans” kommer att visa hur knasiga, läskiga och spännande monster skapas.

Utställningen är ett samarbete mellan Philippe Adam Holmberg på Nora bibliotek och kultursekreterare Elin Sörman.

-Jag har fascinerats av Johan Egerkrans illustrationer i de ovan nämnda böckerna så när Philippe föreslog att vi skulle ta hit Egerkrans tvekade jag inte med att säga ja till det. Workshopen planeras av Philippe tillsammans med Amanda Köpberg Hansson på Nora bibliotek. Vi hoppas att många barn och unga passar på att delta i workshopen, säger Elin Sörman.

Utställningen ”Bland varulvar och tyrannosaurier” öppnar på lördag 12 oktober klockan 11-13.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.