Vernissage för ”Älskade lera” på Bryggeriet

NORA. På lördag är det vernissage för utställningen ”Älskade lera” i Bryggeriet i Nora. Hela 37 keramiker och konstnärer samt ett 20-tal elever från Kävesta folkhögskola och Västerås konstskola deltar i utställningen.

Det kommer att bli lerigt i Bryggeriet under en månad. Kultursekreteraren Elin Sörman skriver i ett pressmeddelande att noshörningar, vaser, hundar, krukor, livstycken och koppar ska samsas i utställningen och hon hoppas att utställningen ska visa mångfalden av keramikens användningsområden och tekniker.

– I höstas bestämde jag inriktningen på vårutställningen och fastnade för keramik. Det får inte vara något som är känsligt för fukt som kan visas i Bryggeriet i maj då byggnaden står ouppvärmd vintertid.  Jag började bjuda in keramiker lokalt sedan regionalt och sist utsocknes. Helena Gibson är bosatt i Spanien men är uppvuxen i Nora. Det var nog när jag hälsade på och gick en liten keramikkurs hos henne i Estepona i höstas som jag bestämde temat, skriver Elin Sörman.

Vid vernissagen på lördag spelar marimbaspelaren Rasmus J. Hansson på keramikföremål i form av krukor.

Vernissagen för ”Älskade lera” äger rum på lördag den 6 maj klockan 12 i Bryggeriet i Nora.

Utställningen pågår 6 maj-3 juni och är öppen tisdag-söndag 11-17.

Deltagande konstnärer och keramiker: Birgitta Berg, Anna Bergström,  Eva Dahlström, Patric Danielsson, Marianne Degerman, Gunilla Dovsten, Anna Eilert, Annika och Lennart Eisenhart, Ylwa Eklind, Björn Engström, Anders Fredholm, Marie Johansson Gadde, Helena Gibson (Spanien), Anders Granfelt, Gösta Grähs, Peter Gustavsson, Gun Haglund, Tina Häggström, Kerstin Hörnlund, Kajsa Källérus, Kävesta folkhögskola, elever, Maria Larsson, Margon Lindberg, Annie Lindgren, Evis Magnusson, Catarina Mårtenson, Anna Mehdi, Annika Nielsen, Carin Nordling, AnnMargret Johansson Pettersson, Patrick Bentham Radley, Moa Rudebert, AnnBritt Schmützer, Johanna Stadler, Marie-Louise Sundqvist, Karin Ward, Peter Wikström, Kennet Williamsson, Västerås konstskola, elever.

Posted by on 4 maj, 2017. Filed under KULTUR/NÖJE,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

5 kommentarer till Vernissage för ”Älskade lera” på Bryggeriet

 1. S Johansson

  9 maj, 2017 at 19:47

  Tord Turesson

  Tankar om hur luftfuktigheten i Bryggeriets ”minaret”, fungerar, mynnar ut i att det förmodligen är lite rått i byggnaden, trots 350 000 i skattepengar.

  Som ett sidospel dyker ”kommentatorsjakten” upp.
  Är väl ganska självklart att det finns ett intresse från politiker, att avslöja, S.Johansson och hänga ut i media, för att få stopp på kritiska kommentarer.

  Tord Turesson, är ju endast ena hälften av ”Turessons” och därför blir det en kommunal jakt, som inte är direkt laglig. Varför moderaterna deltar i Sossarnas ”policy”,(tysta medborgarna), verkar lite knepigt, om det inte endast är för ren och skär
  nyfikenhet. (peeping tom)

 2. Tord Turesson

  8 maj, 2017 at 16:48

  Till Sven-Åke Johansson
  Mig veterligen har jag inga av de syndrom som du påstår.
  Du skall inte döma andra efter dig själv !
  Men jag rekommenderar ett besök på Bryggeriet.
  Tord Turesson

 3. S Johansson

  7 maj, 2017 at 14:43

  Tord Turesson

  Verkar som Du drabbats av ”peeping Tom” syndrom. Dina efterforskningar på kommentatorer, tyder på det. Någon sorts avsikt har Du väl ?
  Smyger utanför fönster på nätterna ? Vittjar brevlådor ?

  Förslaget om ett besök på utställningen är inte så dumt. Eftersom jag är tekniskt lagd vill jag gärna se ”avfuktningsanläggningen”.

  Kommunstyrelsen beviljade ju 350 000 till den för ett antal år sedan. Det bör därför inte finnas några fuktproblem, men det skadar inte att kolla.

 4. Tord Turesson

  6 maj, 2017 at 13:39

  Till Sven-Åke Johansson
  Jag tycker att du skall gå och se denna utställning. Det är en mycket bra utställning som fyller hela huset i 4 våningar. Jag tror att den kommer att locka många turister till Bryggeriet. man kan inte tycka om allt som är på utställningen men det finns något för var och en.
  Tord Turesson

 5. S Johansson

  4 maj, 2017 at 10:24

  Bör inte bli något problem, att lerorna sloknar.

  Investeringen i den nya avfuktningsanläggningen, går väl som tåget ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.