Vilja resulterade i tre sköna poäng

Löven_Borlänge1LINDESBERG. Lindlöven tog en både viktig och moraliskt skön trepoängare hemma mot Borlänge på onsdagskvällen. Trots skottstatistiken 18-51 slutade matchen 3-2 (2-2, 1-0, 0-0).

– Riktigt skönt att vinna en match som den här, säger Lindlövens lagkapten Niklas Nooni. Nu känns det som om vi vågar lite mer igen.

Matchen mot Borlänge var speciell. Borlänge forcerade och Lindlöven spelade på säkerhet och tog vara på spelvändningar. Och hur många kan erinra sig en match där Löven lyckas gå ut och spela på en uddamålsledning i den sista perioden?

– Vi gör en otroligt bra match idag, säger tränaren Tomas Östlund. Vi bjuder inte på något skönspel, men vilken kämpainsats killarna gör.

En moralseger som kan göra underverk framöver. 2-2 efter den första perioden, som spelmässigt gick till Borlänge, efter mål av Alexander Kovalonok och Ludwig Andersson. Och 3-2 efter 6.45 av den andra perioden av Joakim Olsson Fromell.

– Andra var inte bra, medger Tomas Östlund. Vi fick ett långt lag och Borlänge fick en jävla fart, men inför den tredje tog vi hem tredjegubben och spelade på vändningar. Visst hade Borlänge lite fler skott än vi, men jag tycker vi höll dom där vi ska.

Med skottstatistiken 18-51 finns förstås en hjälte mellan stolparna. Målvakten Alexander Sahlin var lysande och fick förstås priset som bäste spelare.

– Salle var sanslöst bra, speciellt i den andra perioden när Borlänge pepprade på något kopiöst, berömmer Östlund.

Plus till Alexander Sahlin, David Berg, Jesper Persson samt Joakim och Daniel Olsson Fromell.

Löven_Borlänge2 Löven_Borlänge3 Löven_Borlänge4 Löven_Borlänge5 Löven_Borlänge6

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.