Vimmelbilder från premiären

Premiär_spelNORA. Ungefär 230 personer var inbjudna till premiärvisningen Mördaren ljuger inte ensam på onsdagskvällen och Recordbiografen i Nora var fylld till sista stol.

– Kanske är det här toppen på karriären som bioentreprenör, sade Lefi Jacobsson på Recordbion.

P27Landshövdingen var en av de sista att anlända till biopremiären, men bland gästerna fanns folk från hela Bergslagen. Noras kommunalråd Solveig Oscarsson hälsade alla välkomna till Nora, eller Skoga som det förhandlats till för en dag. Bland premiärtalarna framför den vita duken fanns förstås också turistchefen Håkan Ceder och produktionsbolaget Pampas styrelseordförande Björn Rosengren.

– Jag har ju haft förmånen att bo i kommunen några år, sade Rosengren. Och för mig vara Nora en stad med väldigt många duktiga hantverkare, som hjälpte mig att rusta.

Rosengren pekade på de effekter som filmlanseringen förhoppningsvis medför och förvarnade om en Notting Hill-effekt i Nora.

Fest på Skoga stadshotell

P28Efter filmvisningen bjöds de inbjudna gästerna på fortsatta festligheter på Skoga stadshotell. En buffé lät sig väl smaka och för de inbjudna blev kvällen så lång man ville.

Hur var filmen då?

– Jag är positivt överraskad, sade skådespelaren Magnus Wetterholm. I vissa avseenden hade man lyckats väldigt bra.

8 Comments

 1. Åsa: För att de du nämner inte bidragit till filmens tillkomst eller spridning. Svårare än så är det icke.

 2. Men hallå… vad bråkar ni om? Ted Ström har väl uttalat sig som långt till vänster, inte vill väl han vara med om något sånt här… eller för alla del en mellofestival. Som handlar om marknadsföring, product placement och marknadsandelar.
  Såklart är det bra att filmen spelas in i Nora. Såklart är det bra att premiären är i Nora. Frågan kanske borde vara vad det kostar?

 3. Kommunledningen (turistbyrån) är ju finansär till filmen
  (filmerna) och bjuder de som tillhör ”rätt” folk.

  Visserligen för samtliga Norabornas pengar, men man vill ju ha det lungt och avspänt en sådan här kväll och inte ha någon som ifrågasätter hur man spenderar.
  ”champagne, skall vara kall och gratis” !

 4. Varför bryr du dig, Åsa Leek, om just de två personerna som de flesta aldrig hört talas om? Eller är du någon av dem? Isf har du extremt dålig självinsikt.

 5. Nu får du väl ge dig Åsa Leek, inbjudningarna är väl inte utdelade som belöningar. Vore det så skulle 45 ungdomsledare inom idrotten också få plats på bekostnad av de ”kulturpersonligheter” du värnar om.

 6. Vem vår egen stora Ted Ström, som bjuder oss Norabor på sin världskända musik och vår duktiga keramiker,Moa Rudebert var inte bjudna enligt vad jag har hört?
  Moa som bjuder oss alla till sitt hem för dessa uppskattade författarmöten.
  Det gör mej besviken.
  Hoppas att turistbyrån kan förklara varför.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.