Vinterspår startade med mingelkväll

Sara Sporre, i mitten, samlade ihop Vinterspårminglet till en gruppbild.

LINDESBERG. Vinterspår 2018 arrangeras den 3-4 februari, men redan på tisdagskvällen ordnades ett Vinterspårmingel på Lindesbergs stadsbibliotek och många passade på att mingla.

– Det centrala med Vinterspår är på något sätt alla möten som sker, säger kultursekreteraren Sara Sporre. Så ett mingel är väl en bra början.

Vinterspår firar 10 år i vinter och en och annan nyhet finns på agendan. Den största nyheten är att man den här gången väljer att ha ett tema, eller rättare sagt tre teman. Vinterspår 2018 har temat ”eld, luft och vatten”, vilket Sara Sporre hoppas ska göra det enklare för såväl alla utställare som för besökarna.

– Det handlar om att ge inspiration till utställarna och att ge besökarna något att förhålla sig till, säger hon. Det är ju mötena vi vill åt och det här borde skapa en grund för många intressanta möten.

Tanken med mingelkvällen var dels att sätta fart på skaparkrafterna kring temat, men också att få besökarna att hitta en utställningslokal eller, för den som har en sådan, att hitta utställare.

– Mötesplatsen är ju själva grejen, säger Sara Sporre. I år verkar vi ha gott om utställningslokaler så här långt, så på det viset ser det bra ut.

Och självklart vill Sara att Vinterspår ska växa och utvecklas.

– Förra året tror jag att vi hade 111 utställare och såklart vill jag att det ska bli fler den här gången. För varje år tillkommer något ställe och några försvinner, men jag tycker inte det är något problem. Jag tycker det är bra att det hela tiden händer något. Alla som vill får ju vara med och ställa ut och det jag skulle vilja är att Vinterspår breddades lite, med till exempel musik och dans.

Även barn och ungdom ska ha sin plats på Vinterspår.

– Absolut, säger Sara Sporre. Jag har redan bokat den här lokalen enbart för unga utställare och inne i biblioteket ska vi ordna en scen för de som vill läsa sin poesi eller vad det kan vara.

Posted by on 10 oktober, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,KULTUR/NÖJE,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.