Mattias Ekström, Jessica Andersson, Kristina Andersson och Albin Borgström.

Visst blev det skolstrejk i Fellingsbro

FELLINGSBRO. Visst blev det skolstrejk på Fellingsbro folkhögskola under fredagen. Ett 30-tal personer har under dagen klimatstrejkat på samma sätt som man gjort på 130 platser i Sverige och på 1700 platser i världen.

-Klimatet är en framtidsfråga. Vi kan inte längre låtsas som ingenting. Det är en ödesfråga, säger Jessica Andersson, som protesterat under hela dagen i Fellingsbro.

Under dagen har de protesterande på Fellingsbro folkhögskola, som är en del av den globala rörelsen ”Fridays for future”, suttit innanför skolans huvudentré och haft möjlighet att påminna all ut- och inpasserande om klimatfrågan.

Även delar av personalen och skolledningen deltog under dagen i strejken.

Klimatet är vår tids viktigaste fråga. Och allas ansvar, säger biträdande rektorn Mattias Ekström.

Albin Borgström.
Cecilia Lind, Anna Liljenbring och Ann Åhman.
Alma Stadelmann, Gabbe Lich och Ylva Angelstam.
Jessica Andersson.

1 Comment

 1. Hej alla kids som har klimatstrejkat idag!

  För att verkligen leva så klimatsmart som ni idag har strejkat för så….

  – från och med nu behöver ni inte längre hämtas/lämnas med bilen när ni ska till skolan, träningen och till kompisar. För från och med nu kommer ni att cykla var ni än ska! Även om det ösregnar.
  – Dina föräldrar kan sänka din månadspeng rejält. Vem vill hålla på och konsumera i onödan liksom??
  – skräpmat och Nocco är inte din grej längre. Du vill ha mer broccoli och kranvatten.
  – Ni kommer att dra ner på klädinköpen till ett minimum. Det kommer inte in en endaste Parajumpersjacka till i din garderob! Ni ska ha klädbytardagar en gång i månaden på skolan för att få lite variation i garderoben, superklimatsmart!
  – din Thailandsresa i november kan avbokas! Bara vidriga klimatfascister flyger. Ja, och du tänker minsann inte åka med i bilen ner till Italien i sommar heller. Nu är det endast tågsemester som gäller, i annat fall stannar du hemma.
  – det är sluttjatat om ny mobil varje år. Vart 3:e, 4:e år är faktiskt mer rimligt att byta.
  – ni vet de där halvtimmeslånga varma duscharna som det tjafsas om i familjen varenda morgon? Ett minne blott! Max 5 minuter, promise!
  -Nu är det slut på skräpmaten som hämtas i snabbmatskedjorna, soyahamburgare med rostad potatis istället för hamburgare o pommes. Vegetarisk taco och havremjölk i Oboyen….nej ingen oboy förresten cacao har stor miljöpåverkan.

  Lycka till! Det kommer att gå bra ska du se. What’s not to like liksom??

  Vad som verkligen hade gjort skillnad var om ni lagt lite extra tid på era studier så att ni i framtiden kan göra skillnad på riktigt. Nu är det en uppblåst mediehype där antalet likes på facebook tyvärr anses vara viktigare än kunskap. Att bära en skylt kan vem som helst göra och det gör absolut ingenting för klimatet…jo det gör det ju när jag tänker efter…det blir med sopor på tippen när skyltarna slängs..grattis till den klimatpåverkan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.