Whispering Band ger konsert i Linde

LINDESBERG. Alltid populära Whispering Band fyller 85 år i år och väljer att fira med två konserter. En av dessa väljer man att förlägga i Lindeskolans aula i Lindesberg lördagen den 29 september och gästartist är Babben Larsson.

Det var 1933 som bröderna Lasse och Olle Johansson tillsammans med Knutte Borg bildade Whispering Band över en kopp kaffe på konditori Rasta i Örebro. Bandet blev omgående publikens favoritorkester och man spelade flitigt på dåtidens inneställen Blå Skeppet och Sportpalatset.

Whispering Band är i allra högsta grad fortfarande aktivt och kanske är man bättre än någonsin. Till jubileumskonserterna tar man in riksbekanta Babben Larsson som gästartist och trots att Babben kanske mest är känd som en folkkär komiker är hon också en rutinerad och driven jazzsångerska som det svänger rejält om.

Whispering Band kommer under konserten i Lindesberg att ledas av Mats Hålling.

Genom åren har Whispering Band samarbetat med många kända artister. Bland de största kan nämnas Lill-Babs, Svante Thuresson, Björn Skifs och Peter Asplund.

Jubileumskonserten med Whispering Band går av stapeln klockan 19 lördagen den 29 september i Lindeskolans aula. Förköp av biljetter kan göras på Blombergska bokhandeln i Lindesberg samt på Ticketmaster.se.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.