Wiker säger tack för sig – som bloggare

i BLOGG

PeterWiker_BannerBLOGG. Bloggande löparen Peter Wiker har aviserat sin avgång som bloggare och här kommer hans sista rader. En trasslig mage förstörde Norasjön Runt, men Wiker funderar ändå på en karriär – i Nora. Läs Wikers blogg här.

Slut som artist – tack för mig?

Motståndare som jag försöker tävla mot springer några hundra meter fel, vänder, springer ifatt och rundar mig och går ifatt nästa klunga. Ska det vara så? Visserligen skar magen ihop redan vid start och bara åsynen av Kemppi och Bäck på en av de där mardrömsrakorna uppemot 14 kilometer hindrade mig från att krypa in bakom en vedvälta och dra ner byxorna. Bättre jogga hela vägen och hålla undan än att riskera att få ge sig i en spurt mot dem efter ett nytt skitanfall. 1.19? Till och med kranskullan hånade mig. Med all rätt dessutom. Nu får det vara bra. Åtminstone för i år. Har svårt att tro att jag kan motivera mig en vinter till, om det bara ska gå att köra två bra lopp per år. Måste jogga Anna-loppet i Nora bara, för att tvinga Rosengren att springa några brödrostlopp i höst.

Så blir det slut på träningsgruppen. Haben kommer överlämnas till Eskilstuna för en löparkarriär långt bättre än VM-backar och isiga tusingar i mörker. Han kommer alltid att ha oss som moderklubb. Bra så, vårt tredje landslagsuppdrag kanske? Håkan blir vi inte av med så lätt, fast han inte springer för oss. Det har släppt lite för honom, men risken är att jag måste dra runt på honom då och då under vintern. Eskilstuna ville inte ha honom i alla fall. Tyckte att de fick för lite betalt. Han funderar i och för sig på att bli villaägare, och så klen som han är så kommer han knäcka sig med snöskottning, så det kanske löser sig.

Fast vad ska jag göra istället? Funderade lite där borta på baksidan Norasjön. Kanske skulle göra Karriär istället? I vadå? Som kommunal byråkrat är jag fullständigt oduglig på det mesta. En tanke slog mig när idioten som plötsligt hoppade in och hängde med i 10 kilometer klev av. Nora kanske vill ha mig? Genom att studera artiklar och kommentarer från Nora i tidningen får jag intrycket att jag skulle passa bra in som odugling hos er i er kommunala byråkrati? Då ska jag direkt diskvalificera mig själv genom att fråga er om ni är dumma i huvudet därnere? Vad tror ni egentligen? Solberga? Ska ni rösta fram en vänstermajoritet och sedan bli förbannade när de tar vänsterbeslut? Vad har hon för val tycker ni? Ska Andersson Larsson som representant för V säga ja? Jo, det blir ju fint för förtroendet till nästa val? All heder åt henne för att hon upprätthåller min världsbild. Misstroende mot förvaltningen? Inte alls. Jag misstänker att förvaltningen redan insett att det kommer att bli en privat förskola i vilket fall som helst, eftersom förvaltningsrätten med stor säkerhet kommer att köra över beslutet. Förvaltningen skrev helt enkelt fram det rimligaste förslaget, och politiken fattade det enda beslut dom kunde. Vad är problemet? Verkar visserligen utifrån lite osmidigt, men med nya asylboendet i Nyhyttan kan alla med lite list komma ur skiten utan större efterräkningar. Vilket är mer än man kan säga om mig efter Norasjön Runt. Hoppas kunna använda toapapper igen framåt torsdag.

Skulle också vilja passa på att tacka alla trogna läsare. Har inte träffat någon. För de som är intresserade kan Källberg kanske återkomma om ett år och beskriva vad jag använder min nya tid till.

Förresten messade Rosengren och jävlades nyss. Lovade att spöa honom och göra 4.15,01 på 1.500m på Örebro Indoor games i januari. Det måste väl gå?

Kör hårt, vad ni än gör, och ta hand om varandra!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.