Wohlgart behöver stämpla passet

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson planerar en resa ut från Thailand för att stämpla om sitt pass och det såg ut som om en resa till Den Gyllene Triangeln skulle bli verklighet, men allt går inte som Wohlgart tänkt sig. Läs Wohlgarts blogg här.

Saker kan alltid krångla till sig

En resa utomlands planeras. Normalt brukar jag åka till Kambodja för att stämpla passet. En resa som går rutinmässigt varje år. I söndags kom dock ett annat alternativ. En kompis vill att jag skall följa med till Den Gyllene Triangeln, en plats där Thailand, Laos och Burma möts. Har länge velat åka dit, men inte så kul att åka själv.

Thomas som han heter är en resvan man, har åkt runt i stort sett i hela världen. Han har jobbat åt Volvo i många år och haft hela Asien som arbetsfält. Det kan vara bra att ha en sådan person med sig när man ska ut och resa. Han pensionerade sig som jag vid 58 år, skillnaden är att han lyfter en tjänstepension på 16800 kr i månaden. Det klarar han sig bra på, och det tror jag det, skulle jag också göra.

Jag måste lämna landet senast 2 januari. Det är en bit att åka, så jag kollar om vi kan åka i mellandagarna, och fira nyår någonstans vid vårt resmål. Det finns alltid saker som kan krångla till sig, så jag känner att jag vill ha tid på mig för att undvika stressituationer.

Vi ska inte fuska och flyga till Chang-Mai, det gjorde jag förra gången jag åkte dit. Thomas föreslår att vi ska ta nattbussen från Bangkok, då är vi framme i Chang-Mai på morgonen. Vi sparar på så sätt en hotellnatt. Därefter blir det buss fyra timmar till Chang-Rai, en ort jag aldrig varit. Den blir på dagtid, så man får se landskapet.

Till Chang-Mai har jag åkt flera gånger med bil, så det landskapet behöver jag inte se. I Chang-Rai blir det övernattning efter att kollat runt i den staden, och se vad den har att erbjuda. Thomas föreslår sedan att vi ska hyra MC för att ta oss till Burma. Jag vill nog kolla andra alternativ som känns tryggare.

Nu när jag nästan skrivit färdigt kommer Thomas och säger att han inte kan åka. Han har lovat följa med en annan kompis till Japan, han hade dubbel bokat sig, det hade han glömt. Det är också en resa jag kunde tänka mig, men ska jag dit så vill jag vara där en vecka. De skulle bara vara där i två nätter. Därefter skulle de åka någon annanstans. Så nu får det bli en vanlig Kambodjaresa som jag är van vid.

Men Gyllene Triangeln och Japan får jag se fram emot nästa år. Jag har inte varit på något av de ställena tidigare. Jag skulle också vilja komma till södra halvklotet, det har jag med på min bucket list. Jag har varit instängd på norra halvklotet i hela mitt liv. Det får jag ta itu med när jag vinner på travet.

Det är som bekant en megajackpot på nyårsafton. Så på julafton skall jag berätta hur jag gör när jag tar ut mitt travsystem. Då har du en vecka på dig att läsa hur du skall tänka när du tar ut ditt system. För jag antar att ALLA både kunniga och okunniga spelar den dagen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.