Wohlgart beskriver ett dygn i Thailand

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson beskriver i dagens blogginlägg hur hans liv i Thailand ser ut. Minut för minut får vi följa ett vanligt dygn i thailändsk miljö, från frukost till middag. Läs Wohlgarts blogg här.

Pum phut pasa thai mitnoy

Ett liv i Thailand är minsann ingen dans på rosor som alla tror! Precis som det skulle vara en höjdare förresten! Dumt uttryck egentligen, vem vill dansa på rosor? Skulle jag ha en lockelse att dansa på blommor, skulle jag välja ringblommor eller något annat utan taggar!

Dagen börjar med att jag måste upp före 05.00, annars bommar jag gårdagens Rapport 19.30. Det går bara att se sista sändningen, så efter det klockslaget kan jag bara se Rapport 23.00 som bara är några minuter. Det är bara du scrollar ner säger någon, men så är det inte alls längre!

Då tar jag första koppen kaffe och sköljer ner med mina mediciner, efter att ha intagit en yoghurt. Därefter går jag och lägger mig igen, och smälter allt dumt som har hänt i världen. Det är sällan det är något positivt som hänt, bara krig och annat elände på TV.

Ska man läsa något positivt får man läsa gamla hederliga tidningar. I Norrköpings Tidningar kunde man läsa att de äldre skulle få gratis semlor häromdagen. Det är en fin gest som gärna kunde få sprida sig till konditorierna i Lindesberg också! Nu är ju inte jag hemma under den här tiden, så vill jag ha en semla får jag åka in till BanPhe och betala 100 baht. Väl dyrt egentligen, det blir samma summa som i Sverige, men kostat på mig det två gånger i år.

Har jag ingen körning till MS Sunflower ligger jag och drar mig till 10-11 tiden. På det sättet sparar jag in frukosten, och kan gå på en stadig brunch istället. Den kommer jag fortsättningsvis att inta på Annies, där man börjat med Dagens Rätt för 120 baht.

Det passar en fattigpensionär som handen i handsken, men jag kommer troligtvis att tröttna efter ett tag om de inte byter rätterna. Det kan bli tjatigt att äta samma vecka efter vecka. Ska framföra önskemål att ha 5 andra rätter veckan därpå, eller också ha två rätter att välja på varje dag.

Jag kan sedan som företagare ha synpunkter på det. Man har overheadkostnader, såsom el, polisavgift m.m. som man ska räkna in. Konkurrera med pris är inte det första man ska börja med, man ska istället välja kvalité, AC eller något annat. Den här restaurangen har väldigt bra mat, så jag är ganska övertygad om att de kunde ta 150 baht, och kanske tjäna en slant på det istället.

120 baht är väl för att locka till sig kunder, och man tror att kunder blir kvar och dricker öl efteråt. Visst kan det vara så, men när jag ätit blir jag så mätt att jag inte dricker öl efteråt. Jag dricker nästan alltid vatten till maten, så de tjänar inga pengar på mig där heller tråkigt nog.

Efter brunchen åker jag de hundra metrarna till Leffe på Villa Kon Ao, som är travrestaurangen här. Där blir det travsnack, och jag förhör mig om vilka spikar och eventuella outsiders han har till lördagen. Det är inte ofta vi har samma spikar, då blir lördagens käftande på kvällen roligare.

Efter det åker jag hem och tar min Happy Hour som kan bli två timmar ibland om jag råkar slumra till. Klockan 15.00 är det tid för bad, då åker jag oftast till andra änden av beachen, där jag också har många kompisar som är kul att umgås med. Vill jag sedan dricka öl, så börjar jag med det nu. Ingen öl före 12.00 har jag som en regel. Sitter väl antagligen i sedan 70-talet, då fick man inte dricka öl före den tiden på krogen.

Så blir det kväll och det är dags för middag. Om jag inte lagat mat själv, så kan det bli varsomhelst efter beachen. Jag gör mina matlagningsrace en gång i veckan. Alltid dagen före städerska kommer.

Det händer att det fastnar saker under fötterna emellanåt, då får jag städa själv. Jag sopar då golvet och petar in det under sängen så länge. Där har jag gjort så listigt att jag har en överbliven läkt ligger en halv meter under sängen. Den fungerar som bromskloss, så det ska gå lättare för städerskan att ta hand om det när hon kommer. Man ska göra vad man kan för att underlätta deras arbete.

Nu sist tog jag städerskorna på området. Jag hörde hur hon skällde på thailändska till den andra. Pum phut pasa thai mitnoy sa jag då, efter det gick hon bara och mumlade för sig själv. Det betyder att ”jag kan prata lite thai”. Förstår mera om de inte pratar för fort.

All överbliven tid går åt att läsa statistik och analysera travet till lördagen. Det finns utmärkt statistik att läsa på storavinster.se. Startsnabbheten kunde komma tidigare, den är nog så viktig. Jag ska däremellan hinna skriva bloggar också! Så jag har fullt upp hela dygnet! Hur alla hinner med som dessutom har ett jobb att sköta begriper jag inte.

Det kommer trav till jackpotomgången på Mantorp på lördag. Den ligger som vanligt på www.lindebloggen.com

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.