Wohlgart fick gå till tandläkaren

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson fick till slut gå till tandläkaren i Thailand för att dra ut en gadd, men väntar med en ny tand till dess han är åter i Sverige. Wohlgart undrar varför inte människans huvud tillhör kroppen när det kommer till högkostnadsskyddet. Läs Wohlgarts blogg här.

Det är inget fel på ärtsoppa eller Tom Kha Gai

Jag fick allt pallra mig iväg till tandläkaren i alla fall till slut. Nu är det inte enbart av ekonomiska skäl jag undviker att gå till tandläkaren, det finns flera skäl.

Jag blev redan som liten rädd för att gå dit, efter att en tandläkare borrat mig i tungan, slutar vissla och säger ”hoppsan”. Det hände mer saker med den här tandläkaren, om det har jag skrivit i serien ”Gropungar”, den handlar förresten om hela mitt liv. Finns på www.lindebloggen.com

Jag bävar varje gång det blir ett måste, och nu var det ett sådant. En tand har plågat mig med ojämna mellanrum ända sedan jag åkte. Jag har fler tänder att dra ut, så jag tänkte det är väl lika bra att starta.

Två bedövningssprutor och uttag av en tand, kostade 800 bath, blir ungefär 250 kr. Så jag drar väl ut tänderna så länge, får jag se hur besvärligt det blir att inte ha några. Det är inget fel på varken ärtsoppa, Tom Kha Gai eller Hedvigsoppa, så jag får väl varva med det, så blir det inte så enformigt. Jag har naturligtvis kunnat spara en hel del genom att göra en s.k. halaloperation, men jag kostade på mig bedövning. Uppbyggnaden är bättre att göra i Sverige, min käft behöver en storrenovering, och då sponsrar Svenska Staten med hälften, men bara vid ett tillfälle. Tycker ju de kunde bidra med 50% hela tiden, är man invandrare behöver man bara betala 50 kr per gång. Men det är inte allas lika värde i Sverige.

Jag tycker det är märkligt att huvudet på människan inte tillhör kroppen. Högkostnadskortet gäller väl till allt utom huvudet? Men när det kommer till huvudet då tar det stopp, inga bidrag till varken glasögon eller tänder!

Skvaller

Har också hört att det blir en förändring på Frost´s Konditori den 1 december. Kommer från en mycket säker källa! Blir en glad överraskning för många som ofta är där!

Samma dag är det Glöggens Dag, undrar just om det har något samband? Nej, det kanske inte alls har med varandra att göra.

2 Comments

  1. Per-Anders Larsson. Kul med kommentarer, men det där var inte helt rätt påstående. Min käft är en katastrof sedan länge, och min tandvård kan inte anstå längre! Jag känner mig likvärdig med en flykting i det avseendet!

    Jag behöver inga kronor, det låter dyrt i mitt öra, så det är inget för mig! Behöver bara något som kan mala maten innan jag sväljer, har redan två sådana tänder. Jag får tugga lite längre, men jag har all tid i världen som pensionär.

    Att hitta bra personal kan vara svårt i Sverige också, beror på vilka krav man har.
    Smugglar potensmedel gör jag enbart av ekonomiska skäl. Flyga i första klass var en överdrift kan erkännas och troligen en engångsföreteelse, men kul att prova.

    Påstår absolut inte att det är synd om mig, jag har själv satt mig i situationen. Hade jag inte haft tandläkarskräck skulle jag naturligtvis ha gjort något åt tänderna medan jag jobbade och tjänade pengar.

  2. Wohlgart sitter och pöser i Thailand och beklagar sig över dyr tandvård. ”Invandrare betalar bara 50:-” säger han. Som vanligt drar han på sanningen. Flyktingar betalar 50:- för ”tandvård som inte kan anstå”, dvs om inget görs hotar stor skada. Inga kronor som Wohlgart vill ha. Att i en ”blogg” skriva om att det är svårt att hitta dugliga städerskor, smuggla potensmedel och i nästa om nöjet att flyga första klass. Nu är det synd om Wohlgart för att det är dyrt att gå till tandläkaren. Beklämmande

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.