Wohlgart gillar mat och lokala entreprenörer

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson gillar uppenbarligen mat och har den här gången testat det nyöppnade caféet i Guldsmedshyttan samt en omgjord pizzeria Akropolis i Kopparberg. Läs Wohlgarts blogg här.

Varför inte en liten fukostbuffé

Nu har caféet i Guldsmedshyttan startat upp igen med ny ägare. Man har gjort försök här förut, men den här gången är det en piggare entreprenör tycker jag.

Jag var där förra tisdagen, jag hade sett skyltar om frukostbuffé. Den är bara på fredagar blev jag upplyst om. Försök hade gjorts att ha varje dag, men kom för lite folk. Kanske vore bra med lite marknadsföring. Det bästa är ju om det går via mun till mun metoden, den är billigast. Vet inte vad det kostar att ha en blänkare på 24i.

På fredagsbuffén finns det korv, köttbullar och bacon, och vita bönor till det. Men frukosten jag fick gick inte av för hackor den heller! En rejäl tallrik yoghurt, ett ägg, kaffe, samt en smörgås av IKEA-typ, man fick sätta ihop den själv. Det här fick jag betala 55 kr för. Det blir likadant som på Frosts, fast med en större yoghurt. Det kostar alltså 10 kr att få mackan klar, men jag gör den gärna själv om jag kan spara 10 kr.

Jag frågade först vad en stor macka och kaffe kostade, det kostade 60 kr. Vi fattigpensionärer måste välja det billigaste alternativet, och jag tyckte dessutom den var mer prisvärd.

Igår valde jag en chaufförsmacka med falukorv och stekt ägg på en siktkaka till brunch. Det kostade 40 kr med kaffe, prisvärt det också.

Men här finns även lättare lunchalternativ att tillgå. 4 olika sallader passar bra när värmen börjar komma. Det finns även pajer av olika slag. Till efterrätt kan man äta glass i kulor så man inte tappar i vikt.

Kopparberg

I 24 i Bergslagens område ingår även Kopparberg, så här kommer rapport från orten. Det är inte ofta jag är i Kopparberg längre sedan jag gjorde mig av med hyreshuset. Igår var jag dock där. Det passade i tid till lunch. Hade tänkt äta på Älgen när jag åkte hem, men när jag såg man gjort om pizzerian Akropolis, valde jag att prova det istället. Alltid kul med något nytt. Det var en riktigt bra lunchbuffé som serverades, det fanns två rätter att välja på, efter det blev det tårta till efterrätt. Allt till en kostnad av 85 kr.

Hemlighet

Jag avslutar med en hemlighet. Roddans Partihandel i Storå kommer att utvecklas och bli större. Det är många som frågat och vill ha utökade öppettider, så fr.o.m. i måndags har man öppet tre dagar i veckan. Det är måndagar och torsdagar 12–18, men lördagar blir som tidigare 10-16.

Butiken kommer att förändras. Under våren/sommaren kommer butiken även att vara i källaren. Där kommer att finnas större saker såsom betongblandare, utemöbler, toaletter, handfat, luftavfuktare, en mängd radiatorer, duschväggar, frigolit för golvvärme m.m. m.m.

Där kommer man antagligen att placera lysrörsarmaturer också. Jag var med och hämtade en sort med 5 meter kabel med stickpropp, så man enkelt kan koppla ihop dessa snabbt med varandra.

1 Comment

 1. Inte torsdagar men onsdagar.
  Det är ju jättelätt att komma ihåg!

  Tänk på Erikshjälpen.
  De kör onsdagar och lördagar (samma tider för övrigt)
  och sen har Roddans valt att även ha måndagar.

  Hur du ska komma ihåg den vet jag inte men du får titta in när du passerar.
  Vi är ofta där och håller på under ombyggnaden och så fort dörren är öppen är du välkommen in!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.