Wohlgart har ett exempel på dubbelmoral

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson exemplifierar i ett inlägg det han menar är svensk dubbelmoral. Inlägget handlar om prostitution och svarta pengar. Läs Wohlgarts blogg här.

Jag prostituerar mig

Jag var till banken och skulle sätta in 10.000 kr jag hade i kontanter. ”Var kommer de pengarna ifrån?” undrade kassören?
”De kommer från prostitution, jag har bara kontanthantering där, blir för dyrt med kortläsare”, svarade jag. Jag drygar ut min dåliga pension med att sälja min kropp. ”Om du bara visste vad många kärlekskranka damer det finns därute”, sa jag övertygande.
Att pengarna kom från prostitution hade han inget problem med, utan det var bara ett kvitto.
Men jag kan inte skriva några kvitton, det skulle störa mina kundrelationer, sa jag. Han tyckte det här mer var ett problem för Skatteverket, jag kan hålla med om det!
Det slutade med att jag inte fick sätta in några pengar. Inte ens fast jag visade ett kvitto på att jag tagit ut dem en kvart tidigare i bankomaten. Nej, det gick inte att sammankoppla det, det gick inte att bevisa att det var de pengarna som jag visade upp! Det tyckte jag var att vara överdrivet noggrann!
Det här kvittot skall till Finansinspektionen och inte till Skatteverket som jag trodde. Annars hade det varit bra, då har Skatteverket förstått att de måste fixa en SNI kod till oss prostituerade.
Det är inte olagligt att sälja sex. Ska jag skaffa ett dyrt kassaregister som är godkänt av Skatteverket, måste jag göra många ligg bara för att få ihop till det! Man är ju till åren kommen, och kan inte ta ut så höga arvoden.
Vet faktiskt inte om jag måste deklarera för mitt extraknäck, men jag måste väl i så fall ha en F -skattsedel? Det är ju faktiskt lite märkligt, man jagar pensionärer som försöker smita undan i Portugal för några kronor, men alla vi prostituerade vi får härja fritt och tjäna hur mycket svarta pengar som helst!
Men å andra sidan, skulle de prostituerade bli egna företagare, så måste ju sexstunderna momsbeläggas, så det skulle ju ställas dyrare för sexköparna. Men vad gör det då förresten? Det är väl bara bra, att köpa sex är olagligt, då kan de gott bestraffas för sitt tilltag! Det borde väl vara avdragsgillt som friskvård förresten?
Men staten tjänar pengar på det, så det är konstigt att det inte delats ut F -skattsedlar till de prostituerade! Skatteverket behöver verkligen se sig om efter nya grupper, som kan hjälpa till att bidra till den allt kärvare ekonomin som landet har.
Nu går det ju att komma undan juridiskt även som sexköpare, det är bara man filmar kärleksstunden. Det är inte förbjudet att spela in en porrfilm! Så när polisen rusar in under akten och ska ta sexköparen, åh förlåt, vi såg inte kameran, säger de och vänder stegen tillbaka till stationen.
Nu har jag tipsat Skatteverket om var de kan dra in kulor. Polisen får väl se mellan fingrarna på sexköparna, och tänka på statens ekonomi istället. För inte är väl Polisen så effektiva att de kan dra in mera kulor på sexköparnas böter? Nej, jag tycker polisen har andra viktigare saker att sköta, de kan ta mördare och våldtäktsmän och annat löst folk.
Kanske bäst jag tillägger att allt ovan inte är helt sant! Det kan ju finnas kärlekstörstande damer därute så man blir helt nerringd. Ville bara att dubbelmoralen skulle komma fram.

Fredag kväll kommer en blogg på www.lindebloggen.com till er som är travintresserade. Jackpot nu två veckor i rad.

Håll utkik, kommer att lägga travet där.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.