Wohlgart hoppas få träffa Breivik

BLOGG. 24i missade Wohlgarts förra blogg och är djupt ångerfulla. Här kommer dock veckans blogg, som handlar om ett matlagningsrace och ett sätt att ta sitt straff. Läs Wohlgarts blogg här.

Hur tänker en sådan människa

Jag har haft matlagningsrace två dagar i rad. Först i lördags hemma hos dottern, sedan på söndagen hemma hos mig.

Dotter, man och barn hyrde en husbil och åkte till Ullared över helgen för att förbruka överblivet kapital. Jag och katten hade hela huset för oss själva. Ett nystädat kök var det också. Dottern sa att det var så skönt att komma hem och slippa städa.

När hon var på väg hem berättade jag att jag lagat mat åt henne så det räcker i flera dagar. Detta för att hon skulle vara beredd på hur köket såg ut. De skulle komma hem på lördagskvällen, så jag gjorde varma mackor så det skulle vara lätt för dem när de kom hem.

Jag tinade upp köttfärs och gjorde schweizare av hälften och en köttfärssås med bacon och champinjoner som jag skulle ha till mackorna av den andra halvan. När jag lagt på osten upptäckte jag att det inte fanns någon muskot, så det fick bli oregano istället.

Det fanns två falukorvringar i kylskåpet. Det gjorde jag en korvstroganoff och en annat korvrätt att ha i ugnen. Jag hittade också stekfläsk och bacon, det gjorde jag fläsk och löksås av. Skulle göra en baconsås också, men jag fick inte igång TV:n så jag blev tvungen åka hem för att se travet. Jag slog baconen i löksåsen istället.

På söndagen gjorde jag ett race hemma. Det blev pannbiff, ungefär som jag gör mina julköttbullar. Jag blandar grädde, salt, peppar – den jag först får tag i. Just nu blev det kryddpeppar. Tog inte för mycket av den, det får ju inte smaka jul den här tiden på året. Jag tog en annan, det blev cayennepeppar, jag fyllde sedan på med pepparmix. Det är väl antagligen en krydda som gjorts för de som har beslutsångest vilken peppar de ska ha.

Vidare tillsatte jag två ägg, senap och ett par, tre matskedar ansjovisspad innan jag slog i ströbrödet. Jag är måttligt förtjust i ansjovis till annat än Jansons frestelse. Jag köper alltid stora glasburkar ansjovis i sillfiléer, vilket är förbjudet att använda som ansjovis för en riktig kock har jag fått lära mig. Det struntar jag i, det jag gör det ändå. Jag vill ha så mycket som möjligt av det åtråvärda spadet, det använder jag även till kalops, det blir riktigt bra.

Dambesök

Jag fick dambesök häromdagen, det var två damer i 30-35 års-åldern. Träffade dem första gången på cruisingen i förra veckan. Nu kom de i sin tjänsteutövning, och ville ha min autograf på två papper, där det framgick att jag åkt för fort. De hade även ett tredje papper från Norge, där jag också hade åkt för fort.

Jag konstaterar att de norska myndigheterna är bättre än de svenska. Här har jag möjlighet att välja, antingen betala 3300 kr i böter eller att sitta 7 dagar i fängsel. Det var inte svårt för mig att välja, jag valde naturligtvis fängelse, då blir man ju försörjd en vecka helt gratis. Det passar en fattigpensionär alldeles utmärkt. Dessutom en ny erfarenhet, har bara suttit i svenskt fängelse en månad på 70–talet. Jag hoppas jag får sitta på Telemarks fängelse tillsammans med Anders Breivik. Det skulle vara oerhört intressant att prata med honom, och utreda vad som cirkulerar i hans lilla hjärna. Hur tänker en sådan människa egentligen?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.