Wohlgart om Arbetsförmedlingen

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson har reagerat på att Arbetsförmedlingen ska minska sin personal med 4500 personer. Wohlgart tycker inte alls att Arbetsförmedlingen ska läggas ned och har en positiv erfarenhet av AF. Hur hänger det här ihop? Läs Wohlgarts blogg här.

Det skulle vara som i Thailand

Läser att Arbetsförmedlingen skall minska sin personal med 30%. Som jag förstår det blir det inte bara personal som drabbas. Lönebidrag kommer säkert också att, om inte försvinna, så i varje fall minskas kraftigt. Vilka kommer då att drabbas av det? Troligen långtidsarbetslösa, 50 plussare och folk med utländsk bakgrund, som ju sossarna och Centern värnar så mycket om.

Det skulle vara som i Thailand. Här måste man anställa thailändsk personal om man är en utlänning som vill starta företag. Här tänker man på den inhemska befolkningen först, vilket jag tycker är en underbar idé. Här har Sveriges regering mycket att lära, i Sverige gör man tvärtemot! Det går heller inte att köpa mark här, de vill inte sälja ut sitt land, hur fattiga de än är.

Känner en idérik krögare i Lindesberg med utländsk bakgrund. Tror inte han prioriterar att ha utländsk personal, han väljer istället att omge sig med duktiga medmänniskor som kan sitt jobb! Det är så det skall gå till.

För att återgå till Arbetsförmedlingen. SD vill privatisera AF, vilket jag tycker kan vara ett alternativ, men tycker nog inte att AF skall läggas ner. Jag har till skillnad från många andra en positiv erfarenhet av AF. Vad jag kan tycka vara fel, är att man inte får viktig information om den man vill anställa. Om jag exempelvis söker en Lastbilschaufför, är det viktigt för mig att veta om chauffören har sömnapne! Det är en upplysning som AF inte fick lämna ut, fick vi till svar.

Nu är det minst två på varje bil. De andra fick sitta som på nålar och ha koll så inte chauffören somnade! Så ska det inte behöva vara, det är totalt livsfarligt! Vi behöver ju också ha en chaufför som kan köra själv, när vi kör skrot och andra transporter.

Vet inte om jag haft tur med mina kontakter på AF genom åren. Den bästa var nog Anders Gustavsson, men jag hade Bo Eriksson och någon mer också som jag tyckte hjälpte mig på ett bra sätt.’

Hur blir det nu då, när AF:s personal skall skriva sitt CV. Kommer de att skriva sitt CV själva, eller kommer någon kollega att göra det? Undrar just hur Stefan Löfven skall fixa arbetslösheten, när man börjar med att ta bort 4500 jobb på AF? Ska privata aktörer kunna fixa det?

Jag tror inte alls på den här regeringens sammansättning. Det är väl bra om även sossarna i Sverige går mot högerpolitik som övriga Europa, men jag tycker det är en bräcklig sammanslutning som i normala fall borde falla samman ganska snabbt. Nu vill ju Centern till varje pris hålla SD utanför, kosta vad det kosta vill, man låter hellre landet förfalla, än släppa in SD.

SD har nazistiska rötter påstås det. Så är det nog också, men det har även sossarna, Centern och KD. Tycker man kan lämna historian och tänka framåt istället. Man väljer mycket av SD:s politik och gör den till sin egen. Varför inte istället prata med dem, och se vad man kan komma fram till? Det här går inte, för då händer det och det, det här går, låt oss genomföra det. Varför kan de inte börja tänka så?

Tycker de har en hel del gemensamt med flera andra partier. Att utestänga SD gör att de växer ännu mera, men det verkar som det är det de vill konstigt nog!

5 Comments

 1. I Sveriges riksdag gäller det att få ihop 175 mandat för att kunna bilda en (hållbar) regering. Inget parti är så stort. Därför gäller det att bilda allianser med likasinnade partier. Finns inga sådana får man bilda allianser med dom man ogillar minst. Det handlar helt enkelt om att SD har svårt att få kompisar i riksdagen. Inte ett dugg svårare än så.
  Skönt ändå att förstaklassturisten Wohlgart, som bor i Paradiset Thailand halvårsvis bryr sig om sitt gamla hemland bland palmer och paraplydrinkar. Skulle vara skönt att få byta med dig ett tag nu när ryggen börjar ta stryk av all snöskottning.

 2. Nu tror jag inte att dessa ca 4500 kommer att bli arbetslösa, för dom blir nog sysselsatta och då är man inte arbetslös. Detta ordtrixande är för mig lika ärligt som att sätta Ferrari dekaler på en Trabant. Sedan påstå att Trabanten kommer att gå som en Ferrari. När Statsminister Stefan Löfven väljer att fokusera på sysselsättningsgraden i stället för arbetslöshet då bör man ana ugglor i mossen, för är man sysselsatt, då har man varit sysselsatt minst en timme under den veckan mätningen genomfördes, hur många klarar att leva på den lönen ? Deltar man i arbetsmarknadspolitiska program till exempel, så är man sysselsatt. Så vill Stefan hyfsa till statistiken är det bara ösa på med nya trainee jobb och extra tjänster i offentlig sektor, de förra utlovade 85 000 ”jobben” blev visst endast ca 4000. Men skam den som ger sig när det gäller att slösa bort andras pengar, för då blir priset aldrig för högt.

 3. Tror nog att det inte blir så farligt, för AF personal. Dom är ju ”proffs” och sitter på
  kontakter till kommunledningarna. Dessutom känner dom till alla sk ”projekt”. och gamla kompisar finns ju fortfarande kvar.

  Att lönebidragsfolket kommer att att minska och därmed en hel hög, med ”hittepåjobb”,där folk åker iväg några timmar och sen sitter och skriver
  reseräkningar.

  Blir nog inte någon större förlust, att dom sämsta försvinner från AF. Att som arbetslös ta sig till något kontor en bit bort, kommer säker att belönas med reseersättning traktamente, mm. Behövs alltså ingen förlorad nattsömn,för ( SHTF, shit hits the fan)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.