Wohlgart om det politiska läget

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson följer det politiska spektaklet i Sverige från sin plats på solstolen i Thailand. Wohlgart berömmer Annie Lööf, men har genom åren fått oroskänslor imagen när Centerpartiet varit inblandat i någon viktig fråga. Läs Wohlgarts blogg här.

Annie Lööf värd att få beröm

Politiken går framåt, eller gör den det? Nu har Löfven skrivit på FN:s migrationspolitik, det förvånar mig att han har mandat till det, när det är en övergångsregering han styr. Det är en så pass viktig fråga att den borde bordlagts tills vi får en riktig regering.

Har jag förstått rätt, så gäller den bara i två år, men det är alldeles tillräckligt. Det hinner förändra landets ekonomi betydligt, och det är inte åt det positiva hållet. Visst ska vi vara med och hjälpa de som har det svårt, men vi behöver också se till att vi klarar av en sådan belastning. Det ska fungera med boenden, arbeten, skolgång, sjukvård etc. Jag tror man överbelastar samhället genom att ta in flera flyktingar.

Jag brukar ofta skälla om Annie Lööf, men nu är hon värd att få beröm, när hon inte vill ha samarbete med sossarna. Tyckte det verkade långsökt att hon skulle få Löfven att föra en borgerlig politik. Och på vems budget skulle det finansieras?

Centern är jokern i leken, det oroar mig, de kan ställa till vad som helst. Tycker de är helt oberäknade! Mig veterligen finns det inget parti som sabbat så mycket som just Centern. De var emot Öresundsbron, de ville från början inte ha kärnkraft, EU var det väl också tveksamheter på i början, mellanölet tog Karin Söder bort för oss.

Det är på riksplanet de oroar, i landstinget är det OK, på kommunal nivå har jag inte hängt med vad de tycker. KD tycker jag är alldeles för små, de borde växa, Ebba är väl den politiker som uppträder mest vuxet av dem alla.

Ingen vill samarbeta med SD, varför då? Varför kan de inte få visa vad de går för? Släpp in dem för samtal och förhandla, det här går inte, för då händer det och det. Det här kan vi genomföra, låt oss prova det i riksdagen, så här kan det få hålla på inför varje fråga. Den här mobbningen som förekommer, den spelar bara SD i händerna, att de inte förstår det? Inget parti utom SD vill väl ha ett nyval, men jag tycker det ser ut som ett nyval rycker allt närmare.

Ska det vara så svårt att komma överens om migrationspolitiken? Gjorde man det så löser man automatiskt stora delar av kriminaliteten också! Det är de två viktigaste frågorna tycker jag. Som nr 3 väljer jag vård och omsorg och nr 4 pensionärerna. Skolan är viktig också, men den hamnar än så länge långt ner på min lista.

Vänsterpartiet fick igenom mycket av sin politik under den mandatperiod som varit i förhållande till sin storlek. De har stigit i opinionsmätningarna nu, och det är inte så konstigt. Är det så att man oroar sig för att SD ska göra likadant? Annie Lööf snackade förut bara om att utesluta SD, men nu har hon blivit artigare, och utesluter även Vänsterpartiet. Ska bli intressant att se hur de löser problemet utan ett nyval. Får de ihop det, så tror jag inte det blir så långvarigt. Jag ser fram emot ett nyval, men det kommer de att göra alla försök att undvika.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.