Wohlgart om Ebba Busch Thors initiativ

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson hoppas att det han kallar sandlådepolitik är ett minne blott i Sverige sedan KD-ledaren Ebba Busch Thor öppnat för samtal med Sverigedemokraterna. Läs Wohlgarts blogg här.

Nu ser jag ljuset i tunneln

Ebba Busch Thor kommer att gå till historien, som den som tog initiativet till att rädda Sverige! Mitt hår reste sig inte av hennes beslut, det var väntat, men kanske inte så tidigt som det blev. Beslutet växte fram när C + L valde sossarna istället för Alliansen. Ska det äntligen bli slut på sandlådepolitiken nu? Man ska väl inte ta ut något i förskott, men nu kan jag se ljuset i tunneln.

Att det sedan blir ett nytt block av det som SD vill, dit är nog vägen fortfarande lång. Nu har det i alla fall röjts en stig, det är huvudsaken. Jag börjar tro att Sverige kan räddas! Ett naturligt handlande som flera med sunt förnuft kunnat göra! Man kan tycka vad man vill om SD, men deras väljare skall också respekteras, och inte stängas ute som de gjorts i 30 år. Moderaterna verkar också kunna ha ett samarbete i vissa frågor, nu när KD öppnat upp. De moderata väljarna kommer naturligtvis annars att rösta på KD eller SD i nästa val, så vem vinner och förlorar?

Annie Lööf lovade äta upp sin vid det här laget berömda sko, hellre än att samarbeta med sossarna, men det var före valet. Efter valet spelar det ingen roll vad man sagt! Trots löften om motsatsen, släpper hon fram en sosseregering, det var inte det väljarna ville ha, då har de lagt sin röst på sossarna istället.

Nu beskyller hon EBT för att ha gjort ett historiskt misstag. Är det någon här som gjort ett historiskt misstag, så är det väl Annie Lööf! Nu har glashuset gått sönder! Var inte Alliansen död tidigare, så är den både död och begraven nu, och lika bra är det. Jag tror i alla fall inte den kan återuppstå som Jesus gjorde.

Jag säger som Abraham Lincoln, ”Det är bättre att hålla käften, och bli misstänkt för att vara en idiot, än att öppna munnen och undanröja alla tvivel”.

KD vill prata med ALLA partier, även Vänsterpartiet i enstaka frågor. En bra början att kliva ur sandlådan! EBT vill göra något konstruktivt med andra partier. Målet är naturligtvis att få igenom så mycket som möjligt av sin egen politik på bästa sätt. Kriminalvården, vård och omsorg, kanske rentav även flyktingpolitiken, kanske kan lösas med M+KD+SD. Nu räcker väl inte det, men jag är övertygad om att valresultatet 2022 kommer att se mycket mer annorlunda ut än idag.

EBT och Jimmie Åkesson är de enda partiledarna som stått rakryggade när det stormat, det märks ju också på deras förtroendesiffror. Jag tycker det ska bli spännande att se hur Åkesson sköter detta, är han verkligen så farlig som flera tror? Skulle han missköta sig, ja, då röstar jag annorlunda i nästa val. Jag tycker flyktingpolitiken är viktigast just nu, där hoppas jag verkligen att man kommer överens. Dels kostar den mycket pengar, men vi kan inte heller ta emot i sådan utsträckning som gjorts. Det skall fungera med arbeten, skolor omsorg o.s.v.

Nu vill IS krigare komma tillbaka till Sverige, det skall absolut stoppas! Tycker de skall ta sina straff i Syrien, och bygga upp landet igen. De visste vad de gav sig in på, nu skall de också ta ansvar för det.

Jag avslutar med ett tips att få bort myror

Läste ett enkelt recept att få bort myror. Läste det på Facebook, så det måste vara sant.

Blanda socker, malen svartpeppar och grus i en bunke. Slå sedan blandningen där myrorna finns. Myrorna söker sig till sockret, då träffar de också svartpepparn. Då nyser de och slår huvudet i gruset och dör.

6 Comments

 1. Erik
  Samhällsnytt läser jag ibland, men Fria Tider trodde jag inte fanns kvar! Avpixlat är samma dårskap det, vinklar också till saker och ting. ETC har jag inte heller något förtroende för. Politiken idag lyssnar jag ofta på, det tycker jag är bra intervjuer. Bert Karlsson har jag tröttnat på, han bara gnäller. Han är heller ingen politiker, men en duktig opinionsbildare.
  Du skriver att jag skall läsa något annat, men jag får inget förslag på vad? Tipsa mig!

 2. Wohlgart Andersson
  Om du ägnade några minuter varje dag till att skaffa dig information från något annat håll än Samhällsnytt och Fria Tider så skulle du snart upptäcka att det finns några som i politiska syften vill pracka på dig en bild av Sverige som inte är sann.

  Trodde nog att du inte var så dum att du nappade på det betet.

 3. Per Anders Larsson.

  Nej, jag har inte råd att bo på en resort, det skulle kosta 150 kr/dag om jag väljer det billigaste alternativet. Jag köpte lägenhet vid havet medan jag hade pengar. Något lyxflyg blir det inte heller, jag får sitta bland packet i ekonomiklass nu när jag åker hem. Om nu inte ATG sponsrar den här resan också förstås, det vet jag söndag morgon

 4. Lyxturisten och ”fattigpensionären” Wohlgart sitter på resorten i paradiset Thailand och filosoferar över tillståndet i Sverige. Han är orolig för bilbränder och no go zooner bl a. Stackars Wolhgart. Snart är det dax att lämna exilen och återvända till det land som han anser är på väg utför. Skönt blir det väl ändå att sträcka ut sig i första klass på flyget. Att slippa blanda sig med packet bak i ekonomiklass. Ett råd på vägen Wolhgart, ta Lincolns ord lite mer bokstavligt!

 5. Bruna åsikter??? Vill du påstå att jag skrivit något nazistiskt?
  Jag vill ha ett stopp på invandringen, är det att vara nazistisk? Att ta in så många som Sverige gjort de senaste åren, är inte att hjälpa dem. Resurserna skall räcka till arbeten, bostäder, skola, omsorg o.s.v. Tycker du Sverige klarar det bra?
  Märker du inte hur landet förändrats de senaste åren?
  Du har inte märkt något av bilbränder, rån på pensionärer, gängkrig, anfall på blåjuspersonal, no-go zoner i de större städerna, m.m.m.m.
  Så här var det inte för 10 år sedan, och det skyller jag på invandringspolitiken som helt har misslyckats. Jag har varit moderat i många år, men när Reinfeldt ville vi skulle öppna våra hjärtan, så var det slut med det. I sitt tal i Almedalen tackar han för de valde Sverige. Varför ska Sverige betala nästan dubbelt upp i bidrag som Danmark? Sänk bidragen så blir det inte så populärt att komma hit längre. det finns riktiga flyktingar, men större delen kommer för bidragen

 6. Att du och dina bruna åsikter får flöda fritt på 24i är ännu en anledning till att sluta surfa in på den här blaskan.
  Undrar hur länge det dröjer innan annonsörerna inser att de betalar dyrt för ingenting?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.