Wohlgart om inte så tråkiga söndagar

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson har genomlevt sin första söndag i vinterparadiset i Thailand. Wohlgart menar att söndagar i Thailand är mindre tråkiga än söndagar i Sverige. Läs Wohlgarts blogg här.

Jag kan nog inte gifta mig med henne…

Första söndagen

Söndagarna är inte lika tråkiga i Thailand som i Sverige. Även här läser jag varför inte rätt häst vann på V75, de brukar ha ganska bra bortförklaringar!

Det är nästan så man blir tjurig, Jag prenumererar på Stora Vinster och har så gjort i många år. En prisvärd sajt som numera ingår i TR Media AB.

Där ingår också Spelvärde.se som ju ska vara så märkvärdigt. Visst är de pålästa och duktiga, men inte i förhållande till vad det kostar! Den här veckan hade de en enda förstarankad i lopp 7, den var ju inte så svår. De hade också 2 andrarankade.

Stora Vinster hade 4 förstarankade och 2 andrarankade! Imponerande, även om utdelningen inte var så stor. För min del blev det bara sex rätt, även om jag hade sju i ramen, jag hade en A häst för lite. Nog om trav, det kommer mer av det till den stora jackpoten på Eskilstuna den 10 november. Då på www.lindebloggen.com

Söndag morgon

Jag steg upp redan vid 8.30 tiden på min första söndag i Thailand. Ringde städerskan och frågade när hon skulle komma. På EM någon gång blev det hemska svaret. Jag vill ha bestämda tider, men det har hon ingen som helst förståelse för! Jag kan nog inte gifta mig med henne ändå, jag får nog titta ut någon annan.

Det spelar inte så stor roll vem jag gifter mig med, huvudsaken är att jag får ett bättre visum. Det är mycket krångel med det visum jag har nu, men å andra sidan kan det nog vara krångligt att vara gift också. Jag minns inte, jag har faktiskt varit gift i 15 år och sambo före med samma dam. Jag är en vanemänniska och behöver inga större förändringar på det planet. Det räcker om jag kan byta ställning en gång om året!

Vår beach har varit invaderad av turister i helgen. Dels har det varit Buddhadag, men inte allvarligare än man kunde köpa öl. Det har också varit Thaifestival och dessutom två år sedan thailändska kungen dog. Alla är lediga lördag-söndag-måndag. Det har säkert varit bra för handeln, men så här vill jag inte det ska vara. Det har varit rena rama Pattaya här, förutom flickorna då förstås!

Nej, så här vill jag inte ha på vår beach. Det har varit ett evigt skrålande med falsksjungande thaiare. På vårt bostadsområde är det lugnt, där var det bara idiotiska parkeringar att reta sig på så man knappt tog sig fram. Det är nog tur att inte alla här har bil, det är 528 lägenheter, det stod bilar utefter vägen en bra bit. Det är många Bangkokbor som har lägenheter här och åker hit och kopplar av på helgerna.

Men det är kanske just så här det blir när den påbörjade järnvägen är klar. Den kommer att gå från båda flygplatserna i Bangkok, det kommer att bli stopp i Pattaya och BanPhe som jag hört hittills. Då har jag bara några kilometer hem till lägenheten så på det viset blir det bra.

Om tekniken är på min sida finns det en blogg på www.lindebloggen.com också från klockan 9.00.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.