Wohlgart om livet efter operationen

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson hoppade över att blogga förra veckan, men är nu åter, på dagen en månad sedan hjärtoperationen. Läs Wohlgarts blogg här.

Nu blir det till att äta mer grönsaker

Det blev ingen blogg förra veckan, det hoppas jag ni har märkt. Skulle kunna hitta på massor av anledningar till varför, men det struntar jag i.

I torsdags avnjöt vi sista måltiden på Lindegården, i alla fall med de ägare som haft restaurangen de senaste 30 åren. Läste någonstans att det under den här tiden serverats 3 miljoner portioner mat. Om man räknar ett snitt på 50 kr under åren, så blir det 150 miljoner. Det är helt klart en summa man kan leva ståndsmässigt på som pensionär. Alla pengar ligger säkert sparade i alla Johnnys pokaler han fått genom rallyåren. En och annan miljon försvinner väl antagligen i inköp, hyror och personalkostnader, men så blir det ju tråkigt att räkna.

1 månad

Idag är det exakt en månad sedan jag opererades. Jag tycker man repar sig otroligt fort efter en By Pass operation, det är trots allt ett stort ingrepp man gör.

Man bör inte köra bil på 8 veckor sa de. Jag skiljer på orden bör och ska. Började köra bil nästan direkt jag kom hem, även on det bara blir mellan Storå och Lindesberg. Jag slutade med värktabletter av den anledningen, så jag kan känna om det gör ont när jag kör, isf får jag sluta med det.

Jag har tagit mig upp i kranbilen. Det var svårare att gå ur än i, men är väl en tränings sak antar jag. Ska öva på det i nästa vecka, då hoppas jag att jag kan köra skrot.

Jag har bott i husvagn sedan jag kom hem. Jag bävade för de 43 trappstegen till lägenheten. Har varit där flera gånger, och jag går lättare upp där nu än jag gjorde före operationen. Jag har ju slutat röka, så det gör nog en del det också. Kom just hem från efterkontrollen. Alla prover utom kolesterolet var bra, så nu blir det att äta mer grönsaker.

Jag bodde i husvagn i tre år 79 -81 utan problem. Det gick kanonbra då, inte alls lika besvärligt som nu. Det känns trångt tycker jag. En fördel är att husvagnen står på dotterns tomt, och jag går in där och lagar mat när jag behöver. Det är ett bra ställe, det blir aldrig någon disk här. Disken försvinner på något magiskt sätt, jag ser aldrig var den tar vägen. Det är likadant med tvätten. Den lägger jag i hallen, nästa gång jag passerar är den borta, den ligger sedan tvättad i farstun nästa gång.

Jag har köpt en villavagn jag skall ställa upp här vecka 28-29. Den blir som en liten stuga och det går lättare att både röra sig och hålla ordning, jag ser verkligen fram emot det. Marken där den ska stå skall höjas en meter och vecka 28 ska Banverket köra hit gratis fyllnadsmassor. Bara att hoppas att tidsplaneringen håller.

Igår kväll fick vi veta att OS 2026 går till Italien. Jag gratulerar Italien till det. Jag gratulerar även Sverige som slapp det. Italienska staten skulle ge ekonomiska garantier, vilket den svenska regeringen inte skulle göra. Tycker jag var ett bra beslut.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.