Wohlgart om partiledardebatten

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson har använt soltiden i Thailand åt att titta på den svenska partiledardebatten. Wohlgart tycker det är bra att polisen ska få mer pengar, men han tycker att Sverige ska hyra fängelseplatser i Thailand. Läs Wohlgarts blogg här.

Hyr fängelseplatser i Thailand

Har kollat på partiledardebatterna, så jag har inte fått något vettigt gjort. Hörde faktiskt att Vänsterpartiet hade ett intressant förslag. De tycker att tandvården skulle ingå i högkostnadsskyddet. Det tycker jag också, då skulle även svenskar få en billigare tandvård. Men rösta på dem för det, tänker jag inte göra.

Nu är vi på väg in i en lågkonjunktur som kan vara under ett par år. Den kom passande, annars brukar den komma lagom till ett val, och då kan sossarna smita från sitt ansvar. Nu kan sossarna få visa hur landet skall styras under sådana förhållanden. Tycker gott de kan ta reda på det de ställt till med. Men det blir nog en tuff uppgift.

Vem som vann debatten är jag något kluven på, tycker de skötte sig bra både KD, SD och Moderaterna. Vänstern ger sig på högern i vanlig ordning med en del lögner. Löfven har blivit KU-anmäld av två uttalanden bara under den här debatten. På tre år har han blivit anmäld 27 gånger skriver tidningen Metro. Det är mer än någon annan statsminister blivit.

Polisen har fått mer pengar vilket jag tycker är bra. Men för att det ska bli effektivt, bör även resten i rättskedjan få mera. Nu tenderar det att bli en flaskhals. Våra fängelser är fulla så det skall det byggas flera. Istället tycker jag man ska hyra in platser i andra länder. Om man då tror att kriminaliteten skall minska, så borde det vara klokare att hyra platser. Tycker man kunde hyra in platser här i Thailand, så de får känna av fängelsestraffet, det är inte riktigt samma här som i Sverige.

I snitt är 97 procent av Sveriges fängelseplatser fulla, jämfört med 85 procent för fem år sedan. Märkligt att det ska falla sig så precis i tid när vi hade massinvandringen, det har alltså ökat med 12 procent under den här tiden. Låter lite tycker jag, men uppgiften kommer från SVT, så det är väl inte helt att lita på.

Vad man däremot kan lita på är att pensionsåldern ska höjas. Vi ska jobba längst i hela EU, betala mest skatt, och ha lägsta pensionen. Vart är vårt Sverige på väg? Vi har blivit många som ska dela på kakan, alltför många vill jag påstå.

Nu är det väldigt lätt att skylla på invandringen, men det är inte hela sanningen. Vi har en regering som inte kan styra landet också. Jag hoppas de får sitta kvar något år till, så svenska folket inser att vi behöver en ny regering till nästa val. Socialdemokraterna har sjunkit till hälften på 50 år, så byter man inte taktik kommer de att rasa ytterligare, vilket i och för sig inte stör mig…

5 Comments

 1. wohlgart

  Ryssland är inget dumt uppslag för fångproblemet.

  Vi har ju goa affärsförbindelser österut. Merparten av ojla köper vi därifrån
  partiledningen i Nora var nyligen på besök och vi har Samhällsbyggnads vänner
  österut.

  Putin behöver slantar och logistiken är enkel. container till St Petersburg och vidare med godsvagn till Sibirien

 2. Wolhlgarth

  Funderingarna runt fångar är inte dumt. Engelsmännen praktiserade ju export av dom till Australien och det blir ingen stor sak att sätta våra i containrar och segla iväg. Ett containerfartyg tar enkelt ett medelstort fängelse och är mer
  kostnadseffektivt än att anordna flygresor för ett antal fångvaktare.

  Flyg stupar också på ”flygskam”.
  Men det finns troligen ett annat aber. Får Sverige exportera vad som helst, ur miljösynpunkt ? Läste om vad som gick till olika ställen i Afrika och där blev det ju ”svartåkande”.

  Borde nog också tillsättas en konsult för att Förhandla fram bra priser med Thailand om dom överhuvudtaget släpper till.

 3. Skulle jag få tandvärk skulle jag nog göra något åt det. Jag håller med dig om att tandvärk är ett helvete. Gäller förresten all värk ovanför halsen.
  Finns de som åker till Thailand och fixar sina tänder på 3 veckor här. Räkna ihop resa, uppehälle och tandvården, så blir det billigare än att göra det i Sverige. Beror naturligtvis på hur mycket det är att göra.
  Fick pris på mina tänder i Sverige för några år sedan. Det skulle kosta 40.000 kr. Här i Thailand kostar det också 40000, men då talar vi baht.

 4. För dem som har tandvärk och inte klarar av att äta och inte har några pengar att gå till tandläkare för. Så är nog det här med billigare att gå till tandläkare prio nr ett. Alla har ju tyvärr inte råd att åka till Thailand och få tänderna lagade. Så jag är nog beredd att rösta på det parti som vill införa högkostnadsskydd för tandvård. Har man haft tandvärk så vet man vilket helvete det är!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.