Wohlgart om pensionärer och brott

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson har läst om att pensionärer har blivit mer brottsbenägna och ger i dagens blogginlägg nämnda grupp en del tips inför en eventuell brottskarriär. Läs Wohlgarts blogg här.

Brott

Läste att pensionärerna har blivit brottsbenägna! Undrar jag inte alls på, med dessa dåliga pensioner! Jag tänkte göra något lämpligt brott förut, så jag kunde få ett par månader på kåken. Hade hört att man får akut tandvård på statens bekostnad. Hela min käft är akut, så jag tror det hade funkat.

Men det är ekonomisk brottslighet man ska ägna sig åt! Se bara på Swedbank, även om de nu har torskat rejält. Helikopterligan hade en bra idé, men de torskade tråkigt nog. Jag hade mycket väl unnat dem pengarna, på ett så noga och planerat brott.

Vid årsskiftet 1990-91 satt jag och beskrev det perfekta brottet. Jag gjorde det i ett brev till dåvarande lottochefen Lars-Gunnar Björklund! Jag satt och tog ett par groggar innan kompisarna skulle hämta mig för att åka till krogen. Jag har tyvärr inte brevet kvar, men jag har svaret jag fick av Björklund.

För att genomföra brottet gjordes en plan. Det behövdes någon teknisk man som kunde fylla gas, eller ge någon tyngd, i vissa av bollarna. Vi behövde också involvera Notarius Publicus i vår liga. Vi måste också se till så vi kommer åt lottomaskinen, så vi kan manipulera den innan TV sändningen. Med alla dessa personer, skulle det bli det perfekta brottet.

Jag gör sedan två kuponger med 11 nummer, fast i olika namn, för att inte någon skulle misstänka något. De sju siffrorna + de fyra tilläggsnumren. Jag som kläckte idén skall ju ha lite mera! De andra i ligan kunde ju skriva 10 siffror. Det blir inte så illa för dem heller! Man behöver ju inte ha bråttom, man väntar tills det blir en jackpot.

Det här skulle innebära att vi får cirka 10 miljoner var. Det skulle räcka bra för att offra hedern, åtminstone för mig! Frågan är väl vad Notarius Publicus tycker, men det borde gå, de är inte mer än människor de heller.

Jag har faktiskt en annan idé också, även den med ekonomisk brottslighet. Det är dock en del jag behöver förkovra mig i. Den ger säkert inte heller lika mycket som lotto skulle göra, men inte lika många att dela med heller. Det är en fördel, man ska inte vara beroende av för många. För det brottet behöver jag en mycket duktig person som har gedigna datakunskaper. Behöver också en annan teknisk person. Den sistnämnda har jag, han fyllde nyligen 72 år, så det passar bra.

2 Comments

 1. Ett mycket allvarligt problem, hur man skall försörja sig som pensionär.

  Det finns ju en del litteratur; ”kaffe med rån”, mm. Sen är det ju att klösa sig fast inom politiken,
  men då måste man ju ha börjat tidigt, som ”broiler”, eller bli ordförande i någon pensionärsförening.

  Mjölka skogsmaskiner och långtradare, är väl mer för ungdomar. Uthyrningsbranschen ger en del,
  eftersom man kan hyra ut svart. Lite hantering av stöldgods och sprit, kräver inte så mycket. En combi
  och kontakter, sen blir det affärer på blocket eller loppis.

  Sluta jobba, går definitivt inte, om man inte vill leva på blodpudding och fiskpinnar. Vi har ju en hel del folk i Sverige, som lever under EU fattigdomsgräns. Ryska modellen med babushkor, är pålitligt

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.