Wohlgart om politik och jackpot

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson sitter i Thailand och förundras över hur sju svenska partiledare leker i sandlådan. Och som ersättning för travet hemma i Sverige är det kackerlacksrace som gäller – med jackpot.

I Norge skrattar de åt oss

Nu har vi en rörig politik. Man försökte få fram en borgerlig stadsminister, men då röstar två borgerliga partier emot det! Ville de hamna i historieböckerna tro? Eller har det hänt någon gång? Jag fångade upp en sammanfattning på nätet som jag inte vet vem som har skrivit, men jag tycker den är bra.

”Stefan vill prata med Jan och Annie, men de vill inte prata med honom. Jimmie vill prata med Ulf men han vill bara tala med Annie, Ebba och Jan. Ingen vill prata med Jimmie eller Jonas, fast Stefan kan få stöd av Jonas, men då måste han sluta prata med Jan och Annie, för de vill inte prata med Jonas.

Om Ulf och Ebba skulle prata med Jimmie slutar Jan och Annie att prata med Ulf och Ebba, och börjar då istället att prata med Stefan, under förutsättning att Stefan slutar prata med Jonas.”

Här är alltså sju vuxna människor i hög befattning som av olika anledningar inte kan tala med varandra!

Man tror inte det är sant. I Norge skrattar de åt oss och undrar hur de svenska politikerna tänker. Man utelämnar ett parti som har 18 procent, och borde då också få utdelning i proportion till det. Sju politiker som vill ta bort makten för nästan en femtedel av svenska folket! Det är inte underligt att människor i utlandet undrar vad som händer i Sverige.

Den här mobbingkampanjen som pågår tror jag bara absolut gynnar Sverigedemokraterna. Det kan bli en hård dom för politikerna vid nästa val. SD har gått framåt redan nu efter två månader, det tror jag inte de har gjort av egen kraft, utan det kan de tacka övriga partier för.

Politiken känns tråkig nu, jag skriver om nöjen istället.

Vi har inga travhästar här i Thailand, men vi har kackerlackor. Så här kan vi köra kackerlacksrace istället om vi vill. Det går till så att man numrerar 12 kackerlackor och placerar dem i en transparent glasflaska. Man ser till så de alla befinner sig på flaskans botten.

Därefter eldar man under flaskan, och den kackerlacka som först kommer upp har vunnit. Det går ju också att spela på plats, men också Top 7 om man vill. Om ingen vinner tar arrangören hälften, sedan blir det jackpot till nästa omgång.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.