Wohlgart om sista dagarna i Thailand

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson har precis återvänt till Sverige efter en vinter i Thailand och Wohlgart avslutade månaderna i Asien med en shoppingrunda i Pattaya, en runda som blev dramatisk. Läs Wohlgarts blogg här.

Jag blev beskjuten från två håll

Då är det slut på livet i Thailand för den här säsongen. Kom tillbaka sent igår kväll till sommarförvaringen här i Sverige. Men det känns skönt att ha svensk mark under fötterna. Sista månaden har varit jobbig i Thailand. Det har varit alldeles för varmt, jag har blivit svett bara jag gått de 80 metrarna ner till beachen. Förra året åkte jag hem den 12 mars, men då fick jag snö i sandalerna när jag kom till Arlanda. När VD:n dessutom inte skulle vara med på byggmässan i Norge i år, så tog jag det vansinniga beslutet att stanna en månad längre.

Jag åkte till Pattaya i söndags för att handla det jag skulle ha med hem till Sverige. Allt finns inte i BanPhe, men där köpte jag citrongräs, ingefära och citronblad. Dessa ligger förpackade tillsammans, just för man ska ha allting till sin Tom Yum eller Tom Kha Gai. En förpackning med alltihopa kostar 10 baht, så det blir betydligt billigare än att köpa det i Sverige. I Sverige får man betala15 kr bara för fyra citrongräs, lägg därtill färsk ingefära och limeblad.

Jag gick på Second Road soi 13 i Pattaya och här visade sig att det var upplopp. Jag blev beskjuten från två håll, blev träffad både bakifrån och från sidan. Personer sköt mot den thailändska polisen, som naturligtvis svarade med moteld. Jag smet in på en bar, men det sköts lika friskt där.

Polisen hade dubbla vapen på sig. Den vanliga pistolen och en vattenpistol. Det är Songkran, i Pattaya firas det hela veckan. Det går ut på att spruta iskallt vatten vilt omkring sig. Man fick vara glad att inte Polisen tog vapen från fel hölster.

Det har talats om att jag ska kunna få ett liv i Sverige också i sommar! Om det ligger något i det, eller om man sagt det för jag inte ska deppa ihop, det får framtiden utvisa. Men jag har gjort ett eget försök också att få ett liv i sommar!

Jag har sökt till inspelningen av Farmen. Det skulle vara underbart roligt att få vara bonde en sommar. Det är ungefär 4000 sökande, så chansen att bli med är väl inte så stor. Men det sista som överger en är ju hoppet. Kommer jag med, ska jag propsa på att få göra en hässja. Det kan bli bra TV, många ungdomar som inte ens vet vad det är.

Nu något helt annat

Jag ska lägga mig i Erik Thorell, den här 20-åriga mannen med Downs syndrom som sköts av polisen i somras. Nu ska en polis ställas ansvarig för hans död. Jag tycker polisen gjorde rätt vid första skottet, där de inte visste något om vem de hade att göra med. När Erik sedan vände sig om, och då polisen såg hur han såg ut, var det fel att fortsätta skjuta på honom. Dessutom med 25 skott, det låter mycket även om det skulle rört sig om en desperado.

Om det inte gör det, borde det ingå i polisens utbildning, hur personer med Downs syndrom och liknande psykiska funktioner fungerar. Jag skyller det hela på ansvarig för polisutbildningen tills jag vet det. Det är inte lätt att vara polis heller, de ska på någon sekund kunna ta rätt beslut. Befälet vid polisen gav heller inte de utryckande poliserna all information han hade om personen ifråga. Honom kan man åtala, tycker jag!

Bra förhandling

Jag frågade min son, vill du gifta dig med tjejen jag valt?

Han svarade NEJ

Talade om att det är Bill Gates dotter?

Då är det OK

Jag ringde Bill Gates och sa att min son vill gifta sig med din dotter

Han svarade NEJ

Jag talade om för Bill Gates att min son är CEO Of the World Bank

Bill Gates sa OK

Jag frågade President of the World Bank och frågade om han kunde göra min son till CEO in the World of Bank

Han svarade NEJ

Jag talade om att min son är gift med Bill Gates dotter

Han svarade OK

Det är så här politiker förhandlar

2 Comments

 1. Det är skillnad att komma till Sverige. I torsdags morse fanns en märklig beläggning på min bilruta som jag inte sett på länge. Det fanns aldrig i Thailand, men jag gick väl upp för tidigt.
  Att det känns svalare är bara bra, jag kom hem lagom till det blev varmare.
  Glad påsk på dig och alla andra

 2. Komma till Sverige blir knappt omställning, möjligen lite svalare, om inte den globala uppvärmningen
  slår till igen.

  Lite vassare skjutning, så skottsäker väst rekommenderas.

  Idèn med ”farmen” är inte dum. En samling av ”landsbygdsromantiker” och garanterat fri från
  politiker som vill ha slut på höhässjande. Fast lite militant folk får Du nog räkna med ute i buschen.
  Så besök av polisen är nog att räkna med om det pratas för högt om hur ”bonnungar” skall
  tas om hand och omskolas.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.