Wohlgart om tandvärk och mediciner

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson börjar så sakta komma in i vinterlivet i Thailand när tandvärken slår till. En tand ska dras ut, men mediciner står i vägen och Wohlgarts tand sitter fortfarande kvar. Läs Wohlgarts blogg här.

Märkligt att det inte är samma sekretessregler

Liksom frisören lägger sin hand på mitt huvud när han klipper mig, så tar jag ett stadigt grepp om pungen när, — äsch, nu glömde jag bort hur jag skulle formulera det, tar det på slutet och skriver om sista händelserna istället.

Var hos tandläkaren i fredags och skulle dra ut en tand som ägnade sig åt att plåga mig. Jag kan ha ont i knäna, magen, ryggen eller var som helst, men när det är värk ovanför halsen, då lider jag verkligen. Huvudvärk, öronvärk och tandvärk, lika djävliga alla tre! Då är det så illa att jag till och med kan ta värktabletter, vilket jag är väldigt sparsam med annars.

Jag upplyste tandläkaren om att jag åt Trombyl, som är en blodförtunnande medicin. Då måste vi avbryta, du måste sluta äta 2 dagar före och 3 dagar efter sa han. Det måste jag kolla med min läkare om jag kan göra så, svarade jag.

Det var minsann inte så lätt. Jag provade att maila Vårdcentralen i Storå. De svarade att de inte kan svara på frågor via mail på grund av sekretessen. Jag måste ringa 1177 istället. Jag slog +461177 men samtalet kunde inte kopplas fram, sa en thailändsk röst.

Ringde vanliga numret 0581-84850 två gånger. Första gången uppgav jag mitt thainummer, andra gången mitt svenska nummer. Men det ringer inte i någon av telefonerna. Hur vet de förresten att det är jag som ringer, när de inte vet att det är jag som mailar?

Jag kollade på nätet och hittade mindoktor.se Här ställde de en väldig massa frågor, och betalade jag bara 250 kr så skulle det gå bra att få ett mailsvar! Det är märkligt att det inte är samma sekretessregler hos privata som i Landstingets verksamhet?

Nu är inte jag så grinigt noga. Tycker inte det gör något att folk vet att jag äter Trombyl, tycker man kunde få bestämma det där själv! Medan jag höll på med det här så släppte tandvärken, så nu får det väl bero till nästa gång det börjar. Då ska jag inte säga något om trombyl till tandläkaren, lite gambler måste man väl kunna vara!

Igår började jag på thaikurs igen, känner att jag behöver putsa upp min thailändska en smula. En thaidam som är gift med en svensk som börjat ge lektioner, bor i det vi kallar ”båthuset” som ligger 200 meter från där jag bor. Till skillnad från förra gången kan denna dam lite svenska, det underlättar en del.

Ja, det är väl vad som hänt senaste dagarna, det lär komma nya rapporter framgent.

Neej, jag kommer fortfarande inte ihåg varför jag skulle ta ett stadigt grepp om pungen, så nu släpper jag taget och går vidare. Jag har nog blivit senil av allt mjölkdrickande.

Vill du läsa annat jag skriver finns jag på www.lindebloggen.com också.

2 Comments

 1. Tanken är bra, men Spanien är dyrt. Thailand är mycket billigare, det jobbigaste är resan, men man får vara här 3-4 veckor.
  Räknestickan var en kul grej. Undrar om ungdomar vet vad det är?

 2. Nu när ekonomin svviktar i Bergslagen, får man som pensionär ta fram räknestickan, ”gammal manuell pryl”.

  Tänder är ett dyrt kapitel.
  Spanienresor är kul projekt.

  Kollar om jag kan förena nytta med nöje och ”ta mig fan” !

  Åka till Spanien och fixa tänderna, betalar biljetten och boendet, dessutom kan man hälla i sig
  en del Rioca, utan att budgeten spricker

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.