Avtalet undertecknades av Greger Nilsson, ordförande Linde energis styrelse, Ingrid Engström, fabrikschef Frövi/Rockhammar BillerudKorsnäs, Jens Isemo, vd Linde energi, och Per Persson, Acting Senior Vice President Division Paper BillerudKorsnäs.

20 år och nytt långsiktigt avtal tecknat

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Det har gått 20 år sedan Linde Energi och BillerudKorsnäs kom överens om att ta tillvara överskottsenergi från produktionsanläggningen i Frövi. Nu är Linde Energi och BillerudKorsnäs överens om ett nytt avtal som löper på tills vidare.

– Vi är glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med Linde Energi. Vår vision är att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid, och att på detta sätt kunna ta tillvara på spillvärme ligger helt i linje med BillerudKorsnäs fokus på hållbarhet, säger Ingrid Engström, fabrikschef BillerudKorsnäs i Frövi.

Spillvärmedistributionen innebar 1998 att nya kunder kunde teckna sig för fjärrvärme och man byggde ett nytt fjärrvärmenät i Frövi. Antalet fjärrvärmekunder har mer än fördubblats under åren och idag uppgår andelen spillvärme till cirka 90 procent. Detta innebär att Linde Energi idag är ett av de ledande bolagen i Sverige vad gäller spillvärmeanvändning.

Nu har alltså parterna tecknat ett nytt avtal och det är ett löpande avtal utan slutpunkt. De båda parterna är helt eniga om att fortsätta det givande arbetet under överskådlig tid.

– Det är många vinnare i vårt samarbete. De största vinnarna är kunderna, som får klimatsmart och prisvärd fjärrvärme, men också miljön när vi återvinner värme som annars går förlorad, säger Jens Isemo, vd på Linde Energi.

BillerudKorsnäs levererar numera över 100 miljoner kWh spillvärme per år till Linde energi. Företaget tillverkar vätske- och förpackningskartong, och spillvärmen är överskottsenergi från denna produktion.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.