24i fick en förhandstitt på Sjöbrisen

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Många kommer idag, i samband med Capricen, att se hur nybygget Sjöbrisen växer upp intill parkeringen vid Lindesberg Arena. 24i fick en förhandstitt på bygget, långt innan det är klart.

– Vi ska ha en visning för de som köpt lägenheter i slutet av april, berättar Börje Larsson, en av initiativtagarna till bygget. Därför håller hantverkarna på att färdigställa det första våningsplanet.

Det är fortfarande i högsta grad en byggarbetsplats, men sedan byggnadsställningarna runt huset tagits bort börjar man kunna ana hur huset kommer att se ut. Bottenplanet, de fem våningarna med lägenheter och ”villan” på taket är på plats, och inne i nybygget är det full fart.

– Mycket fokus ligger på det första lägenhetsplanet, säger Börje Larsson. Därefter kommer hantverkarna att jobba sig uppåt.

Att komma in i Sjöbrisen är som att komma in i vilket bygge som helst, men man slås av hur stora allmänna ytor man planerat in i bottenplanet. En väldigt rymlig entré kommer att blandas med ytor som är tänkta att kunna nyttjas av samtliga boende. Hissen är ännu inte på plats, men trappen är färdig att nyttjas.

Väl uppe på det första lägenhetsplanet börjar man få en bild av hur allt kommer att se ut. Stora, öppna ytor, smakfull design och redan en våning upp kommer de boende att ha en bedårande utsikt. Att komma upp fyra meter över marken skapar en bild som liknar ett vykort och framför sig kan man föreställa sig en frukost på en balkong.

Börje Larsson är nöjd med hur bygget framskridit och att intentionerna man hade vid planeringen verkligen slagit väl ut.

– Speciellt glad är jag över att vi enbart använt oss av lokala entreprenörer, säger Larsson. Vi har en totalentreprenör i Tommy Allström Bygg och vi har sedan hantverkare från kommunen och nu, när huset ska ställas färdigt, använder vi lokala leverantörer för allt.

Guidningen genom det snart färdigställda våningsplanet imponerar, men självklart vill vi se utsikten från takvillan också.

– Visst är det häftigt, säger Börje Larsson när vi står ute på balkongen högst upp.

Och han har ju rätt. Utsikten och höjdintrycken förstärks av att man valt glaspartier som material och känslan är att man kan se hur långt som helst.

Klicka på bilderna om du vill se dessa i ett större format.

1 Comment

  1. Vi gläder oss verkligen åt att vi snart skall flytta in på en av de finaste platserna i Lindesberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.