Cecilia Albertsson och Moderaterna är valets vinnare i Hällefors.

24i har träffat aktiva politikern Cecilia Albertsson

i ETTAN/HÄLLEFORS

HÅLLEFORS. Vid en snabb överblick över politikerna i 24i-området är det en politiker som sticker ut. Hälleforsmoderaten Cecilia Albertsson syns överallt och satsar hårt mot valdagen den 11 september.

-Jag kanske inte är som andra, men jag tror på möten, säger Cecilia Albertsson.

Många möten har det blivit och fler kommer det att bli innan valet. Cecilia Albertsson sätter politiken i centrum – och inte enbart därför att det är val om några veckor.

-Som politiker måste man vara aktiv, tycker jag. Man måste tycka något och inte vara rädd för debatt. Jag gillar inte när politiker bara kommer fram några veckor innan valet.

Det går inte att ta miste på samhällsengagemanget och orden kommer snabbt och rinnande.

-Viktigast i det politiska engagemanget är förbättra för invånarna i kommunen och i regionen, säger hon. Ta Hällefors som exempel. Jag vill att Hällefors ska vara en trygghetskommun och faktum är att 30 procent inte känner sig trygga. Så kan vi inte ha det.

Det är otvivelaktigt att Cecilia Albertsson är moderat.

-Visst är jag moderat och står jag för i alla väder. Man måste våga stå upp för sina åsikter, men samtidigt finns det ingen mall för hur man ska vara som politiker. Jag är bara som jag är.

Moderaterna i Hällefors har suttit i opposition under den nuvarande mandatperioden, men regerade tillsammans med Socialdemokraterna mellan 2014 och 2018.

Hur blir det den här gången? Kan du samarbeta med S igen eller är det ett borgerligt styre du vill ha?

-Jag säger som många andra att valresultatet blir det underlag vi har att ta ställning till dagen efter valet. Vi har, i opposition, haft ett bra samarbete med Centerpartiet och Grythyttepartiet och jag ser gärna att det samarbetet fortsätter. Jag tror att Hällefors är på väg mot någonting bra och det måste vi politiker ta tillvara.

Närmast kommer Cecilia Albertsson och hennes moderata kollegor att finnas med på Hällefors marknad den 18 augusti.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.