Fem år som säljare på fritiden

i LINDESBERG/Okategoriserade

LINDESBERG. Ett gäng kvinnor sitter samlade vid matbordet i Malin Axelssons kök. Det obligatoriska fikat är avklarat. Malin hyssjar åt de samtalande kvinnorna. Det är snart dags för klädvisning.

-Ska vi köra igång, frågar Malin.

Alla tystnar och Malin demonstrerar varje plagg var för sig, berättar om material, storlekar och förslag på vad som går att matcha med varandra. Deltagarna är vana vid märket och de flesta har flera egna visningar varje år.

Det är nästan uteslutande kvinnor som går på homepartyn. Den mer och mer stressade tillvaron har gjort att fler företag säljer via homepartyn – nu finns det kläder för vuxna och små, inredning och underkläder. För många är detta ett sätt att ha social kontakt och att det är praktiskt att handla kläder på kvällstid. På visningarna presenteras plaggen var för sig och man har tid att klämma och prova efteråt.

– Jag har inte tid att gå och handla på dagtid, säger Veronica Eriksson, en av gästerna på dagens visning.

– Men man handlar mer än man tänkt sig, tillägger hon.

Malin Axelsson jobbar som lärare på en högstadieskola i Lindesberg. Ett arbete som kräver mer än 100 procents engagemang. Hösten 2007 var hon på sitt första homeparty, då som gäst. Hon fattade tycke för produkterna och redan nästa vår hade hon sin första visning som säljare. Att stå inför en grupp människor är hon van vid från ditt yrke och tycker att det alltid är roligt att träffa nya människor och visa de senaste produkterna.

Att det blir många kvällar och helger som blir splittrade är inget som hindrar Malin. men nu, efter många år som säljare, har hon en fast kundkrets som återkommer år efter år. Tryggheten med återkommande visningar innebär att Malin lättare kan styra sina extra arbetstimmar.

– Klart familjen tycker det är lite tråkigt med alla kvälls och helgjobb, säger Malin.

Nu är hon inne på sitt femte år som säljare och att hålla glöden uppe verkar inte vara något problem.

Socialt

– Man får en relation till alla värdinnor och det är jättekul att komma ut och träffa dem igen. Oftast träffas gängen bara genom mina visningar.

Men hur man orkar är ju den stora frågan. Med familj, ordinarie jobb och ett extrajobb.

– Varje säsong är den sista, men jag håller nog på några år till, säger Malin och skrattar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.