66 cykelleder får gemensam webbplats

i HÄLLEFORS/HÄLLEFORS B/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA

MountainbikeBERGSLAGEN. Idag öppnar Regionförbundet en gemensam webbplats – Bergslagen Cycling – en webbplats för såväl nybörjare som proffs.

– Vi har Sveriges största cykelområde och det är tätt mellan lederna. Självklart ska vi ta tillvara på fina landsvägar, grusvägar och stigar som passar till cykling för både länsbor och turister, säger regionråd Irén Lejegren (S).

Cykelledernas iordningställande har varit ett pussel under flera år och bestått av flera föreningars insatser. Nu sammanförs alla de leder som byggts och den nya webbplatsen ska bli navet för verksamheten.

– Det har varit ett spännande arbete att göra en stor satsning och ta tillvara på de förutsättningar som finns i länet. Vi har leder från Tiveden i söder till Ljusnarsberg i norr vilket gör oss Sveriges ledtätaste och största cykelområde. Vi vill fortsätta utvecklas och det kommer fler leder inom framtiden, säger Katarina Rönnbäcka Nybäck, projektledare, Regionförbundet Örebro.

Webbplatsen ska inte enbart handla om lederna, utan här kommer även information om cykelvänligt boende, mat- och fikatips samt information om sevärdheter kring lederna att finnas.

– Genom att ta med en större helhet, inte bara tänka på lederna utan även erbjuda boenden anpassade för cykelturism, kan projektet förverkliga Örebroregionen som en cykeldestination många vill besöka och återbesöka, tilläger Katarina Rönnbäcka Nybäck.

”Rika naturupplevelser” är ett prioriterat område i Utvecklingsstrategi för Örebroregionen (RUS). Webbplatsen är en del i EU-projektet Central Baltic Cycling och adressen är www.bergslagencycling.com

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.