Absint åter i fokus för Thor Wallgren

i HÄLLEFORS/HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV

HÄLLEFORS. En tvåårig så kallad affärskarantän har förbjudit absinttillverkaren Thor Wallgren att tillverka den gröna drycken. Men karantänen löpte ut den 31 mars och dagen efter lanserades ”Quarantaine Absinthe Verte de Thor Wallgren”.

– Jag har gjort en egensinnig absint med klassiska kryddor som bas, säger Thor Wallgren i ett pressmeddelande. Men också med kryddor som vanligen inte används inom absinthantverket.

Thor Wallgren

Det är alltså två år sedan Thor Wallgren sålde sin halva av absintdestilleriet Sankt Anna i Stråssa. I överenskommelsen skrevs in en karantän som förbjöd Wallgren att tillverka absint, en karantän som sträckte sig till den sista mars i år.

Thor Wallgren har under karantänstiden etablerat sig i Hällefors, där han tillverkat en rad spritdrycker som finns i Systembolagets beställningssortiment eller som tillverkas för restaurangbranschen.

Nu är det dock fritt fram för absinttillverkning igen och Thor Wallgren var inte sen att utnyttja tiden. Den 1 april presenterades alltså ”Quarantaine Absinthe Verte de Thor Wallgren”.

Absint är en mytomsprungen och stark alkoholdryck. Thor Wallgrens senaste dryck håller 55 volymprocent alkohol och tappas på 50 centilitersflaskor av fransk modell. Absinten ska serveras med iskallt vatten som droppas över en sockerbit och sedan blandar sig med absinten. När drycken är ogenomskinlig vet man att man har att göra med en kvalitetsdryck gjord på anis och att tillräckligt mycket vatten har blandats i.

– Det är viktigt att skapa en unik smak som attraherar om och om igen, så att kunden väljer att återkomma till just min absint år efter år. Har jag gjort rätt? Ja, det får marknaden visa, men jag är övertygad om att både absintnördar och noviser kommer att älska den.

Absinten finns i Systembolagets beställningssortiment på https://www.systembolaget.se/86751 och kostar 359 kronor för 50 cl.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.